Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Trafik Amirliği ekipleri tarafından Çin'den başlayarak dünyaya yayılan Türkiye'de de gün geçtikçe etkisini artıran koronavirüs salgınıyla çeşitli alanlarda mücadele ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma yasağının uygulanmasının ardından yasağa uymayanlar için trafik ışıkları sinyalizasyon sisteminde bulunan kırmızı ışık üzerine 'evdekal' şekilde yazı yazılarak farkındalık oluşturuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından cadde ve sokaklarda sık sık polis araçlarından ise anons geçerek sokağa çıkmamaları yönünde anons ederek uyarıda bulundu.

-BAŞKAN KILINÇ, ANONS EDEREK VATANDAŞLARI UYARDI

Çeşitli önlemler aldıklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şunları ifade etti:

"Çin'in Wuhan eyaletinden gelen Coronavirüs maalesef bizleri de etkilemiştir. Umarım en az hasarlarla bunları atlatırız. Fakat buradan tekrar şunu söylemek istiyorum. Vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin duyarlı olması lazım. Sokağa çok çıkıyorlar bize bir şey olmaz diyorlar. Defalarca anonslarla uyarmamıza rağmen sosyal medyadan uyarmamıza rağmen gençler bize bir şey olmaz mantığıyla çok dolaşıyorlar. Bu büyük bir risk  her nekadar gençler için hastalanma riski az olsa bile gençler gidip büyüklerine bulaştırma potansiyeline sahip risk taşımaktadır.

Ölüm riski ve hastalanma riski yaşlı insanlarda çok daha fazla dolayısıyla her fırsatta uyarıyoruz bireysel toplumsal noktasında gerekli duyarlılığın gösterilmesi noktasında her türlü uyarıları yapıyoruz. Bir takım çalışmalarımız oldu. Evde kitap dağıtımları, zabıtalarımız sağolsun bir takım ışıklandırmalarda sinyalizasyonda kırmızı, sarı ve yeşil ışıklarda evde kal görselini sundular. Çok güzel sonuçlar alıyoruz. Mümkün mertebe hep birlikte kolektif şekilde çalışırsak gerekli duyarlılığı gösterirsek inşallah bilimsel verileri göz önünde bulundurursak bu süreci daha kazasız belasıs daha az hasarla atlatırız diye düşünüyorum."

Başkan Kılınç, daha sonra anons ederek vatandaşların işleri olmadığı taktirde dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha