Ülkenin en önemli zenginliğinin gençler olduğunu kaydeden Başkan Göksu, “Gençliği olmayan bir ülkenin geleceği olmaz. Bu manada belki de dünyanın en zengin ve en şanslı ülkelerinden biri Türkiye’dir. Adıyamanlılar Vakfı olarak bugün, siz değerli gençlerimize sahip çıkılıyorlarsa ve âdeta sizleri bağrına basıp bu büyük şehirde sizleri yalnız bırakmayarak dertlerinizle dertleniyorsa bu bile önemli bir hizmettir. Siz gençlere tavsiyem şudur ki, hayat felsefenizde mutlaka bir derdiniz bir kaygınız olsun. Şayet insanlık adına dertli olursanız vatandaşların da dertleriyle dertlenmiş olursunuz. Tam 21 yıl önce ufak temennilerle başlanan burs kervanı, bugün Allah’a çok şükür on bini aştı. Sadece bu yıl 1.000 öğrencimize burs hizmetinde bulunan bir vakfımız var; Allah’a çok şükür. Ayrıca her birinizin bu dünyada mutlaka bir sadakati cariyenizin olmasını isterim. Gelecekte bu vakfa gerekli sadakati göstereceğinize inanıyorum. Mezun olan genç kardeşlerime bundan sonraki hayatta başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” diyerek, bu yıl İstanbul’da mezun olan 112 bursiyer öğrenciye birer kol saati hediye edip başarılar diledi.
Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise vakfın kuruluşundan bu yana her türlü çalışmalarında büyük emeği geçen Esenler Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederek sözlerine başladı.

Aksoy, “Gerek vakfımızın kuruluş aşamasında gerekse belediye başkanı olduğundan bu yana, her türlü çalışmalarımızda bizlere önemli katkıları oldu. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da mezun olan bursiyer öğrencilerimize birer kol saati hediye etmelerinden ötürü kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Mezun olan öğrencilerimize de yeni hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Vakfın bir önceki dönem başkanlık vazifesini yürüten ve Mütevelli Heyet üyesi Ömer Özkartal da törende söz alarak Adıyamanlılar Vakfı’nın gençlere verdiği önemden bahsetti.

Özkartal, “Ülkesine ve memleketine faydalı olan gençlere sahip çıkmayı, onları bağrımıza basmayı bir Adıyamanlı olarak nasıl ki kendimiz için bir sorumluluk olarak görüyor ve önemsiyorsak, gençlerimizin de hayat felsefesinde vakıfla olan bağlantısını güçlü tutmalarını ve her zaman vakıf hizmetlerinde aktif rol almalarını kendilerine tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu yıl mezun olan bursiyer öğrencilerden Metin Karataş, Öznur Demir ve Ferdi Tursun birer selamlama konuşması yaparak vakıf yöneticilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Vakfın son burs toplantısına vakfın Mütevelli Heyet üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Komisyon Başkanları ve bursiyer öğrenciler katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha