Başkan Dağtekin, mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını anımsattı.

 “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır” diyen Dağtekin, “Hiç şüphesiz kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getiren basın mensuplarımız, demokratik hayatımızın vazgeçilmez mesleklerinden birini icra etmektedirler. Elbette basın kuruluşlarımız bu ilkeler çerçevesinde görevlerini yaparken hem ülkemizin hem de Adıyaman’ımızın menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de büyük önem taşımaktadır."ifadelerini kullandı.

"Basın mensuplarıız salgın döneminde de büyük imtihan verdi"

Dağtekin, AK Parti il başkanı olarak her daim basın kuruluşlarının ve basın mensuplarının sorunlarına çözüm arayışında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Medya mensuplarıyla istişarelerde bulunduk, yapıcı, yönlendirici eleştirilerine kulak verdik.  Basınımız, pandemi sürecinde de büyük bir fedakarlıkla sahada aktif olarak çalıştı. Özellikle diğer rutin dönemlere göre daha dikkatli bir habercilik anlayışıyla doğru bilgiyi hızlı bir şekilde kamuoyuna ulaştıran basınımız, bu salgın döneminde de  büyük bir imtihan verdi. Yine bu süreçte medyada teknolojik gelişmenin yanı sıra yayıncılık bakımında da bazı yenilikleri de beraberinde getirdi. En önemlisi ise, bu süreçte şehrimizin tüm dinamiklerinin bir uyum kültürü içerisinde hareket etmesiydi.  Gazetecilerimize de bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Elbette aykırı  fikirler de olacak. Biz o fikirleri de bir zenginlik olarak görüyoruz. Tek gayemiz ortak akıl ve bu aklın oraya koyacağı iradeyle Adıyaman’ımızı daha iyi noktalara taşımaktır. Gündem de hangi konu tartışılırsa tartışılsın öncelikli olarak aidiyet duygusuna sahip olmamız ve sahiplenmemiz gerekiyor.  Hemşehrilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması ve huzuru için bunu kendimize bir görev bilmemiz gerekiyor. Bilhassa pandemi döneminde bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavramış olduk. Bu duygu ve düşüncelerle, Adıyaman’da görev yapan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutluyor,  çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha