Daha sonra ADSYB Sür Toplama Tesisi ve Genç Çiftçi programı kapsamında hayvan dağıtım törenine katıldı. Burada ADSYB Sür Toplama Tesisinin açılışının ardından Genç Çiftçi programı kapsamında hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.
Bakan Fakıbaba, daha sonra buradan Türkiye Petrolleri toplantı salonunda düzenlenen 'Ortak Akıl' toplantısına katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fakıbaba,"Tütün üreticileri ile ilgili özel toplantılar yapacağım. Tütün üreticilerinin haklı talepleri var. Önemli bir çoğunluk teşkil ediyorlar. İnsanlar ailelere bakıyorlar. Biz bir defa üreten herkese karşı saygılıyız. Onlar Allah’a şükür namusu şerefiyle katkıda bulunuyorlar. Madem bir talep var arzda yerine geliyor. Dışarıdan ithal edeceğimize biz kendimiz buradaki arkadaşlarımıza neler sağlayabiliriz. Bunu konuşacağız."dedi.
 Türkiye'yi artık tohum üretemez durumdan görülmemesini söyleyen Fakıbaba,"Türkiye’yi artık tohum üretemez ülke konumunda görmeyin. Kilometrelerce badem ağaçları arasında geçtik. 3-4 sene önce orası çorak topraklar biz ister isek çok güzel işler yaparız. Bizim başkasına bağımlılığımız değil. Bakanlık olarak biz çalışıyoruz halkımız çalışıyor. Toplum tabi çok da eğitimli becerikli projeler var vizyonları mükemmel. Şahsen rahatım bu birlik beraberlikle bu ülke toparlanmıştır. Bu ülkenin toparlanmasını istemeyenler var. Onlarda gerekli dersi toplumdan alacaktır."şeklinde konuştu.
Nekadar kafa tutan varsa ne kadar terör örgütü varsa hepsini birer birer yok edeceklerini belirten Fakıbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Allahın izni ile biz birlik beraberlikle her şeyin üstesinden geliriz. Valla bize kafa tutan kim var ise herkesin ne kadar terör örgütü var ise onların hepsinin mutlaka ve mutlaka birer birer yok olacağına inanıyorum. Çünkü halkta birlik, beraberlik görüyorum. Ülkemizi bayrağımızı sevdiklerimizi görüyorum. Vatanımızı milletimizden gurur duyuyorum. İnşallah bu projeler ile Türkiye sadece bölgesinde değil artık dünya da adını duyuran Cumhurbaşkanımız liderliğinde ümmetine hizmet eden ülke konumuna gelecektir. Bundan hiçbir kuşkum yok. Halkında kuşkusunun da olmadığını görmek bana mutluluk veriyor.  Bölücü insanlar bizi bölemezler hiç boşuna uğraşmasınlar birlik beraberlik içindeyiz. İnsanlar hükümetimizi seviyor. Cumhurbaşkanımızı seviyor. Allahın izni ile bu sevgi devam edecek. Bizde hizmetkarlığa deva edeceğiz."
Yapılan açıklamanın valilik ve belediye ziyaretinin ardından karayolu ile Şanlıurfa'ya hareket etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha