Adıyaman’da yaşanan aşırı yağışlardan sonra meydana gelen sel olaylarının önüne geçmek daha önce Atatürk Bulvarı Saat Kulesi kavşağı ile bulvarın doğu kısmında bulunan Tofaş civarında önemli bir çalışmaya imza atan Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, aynı çalışmanın sonuncusunu bulvarın batı kesiminde bulunan Adıyaman Belediyesi’nin Su İşleri Müdürlüğü eski binası ile eski Meslek Lisesi civarında gerçekleştirdi.
ASKİM ekipleri, Atatürk Bulvarı üzerindeki Su İşleri Müdürlüğü eski binası karşısında gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında kuzey bakstan güney baksa 800’lük boru döşendi.
Daha önceki çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmada da trafiği aksatmamak için gece geç saatlerden günün ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmayı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç,tek gayelerinin kış mevsiminde Adıyamanlı hemşerilerini sıkıntıya sokacak olası bir afetin önüne erkenden geçmek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Yoğun yağışların neden olduğu göllenme sorununu çözmek için kuzey-güney bağlantı geçiş noktalarının üçüncüsü ve son bağlantısını belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü eski binasının hemen karşısında gerçekleştirdik. Planladığımız bu bağlantılar sayesinde, özellikle Atatürk Bulvarı kuzey kısmında meydana gelen yağmur suyu göllenme problemini büyük ölçüde çözmeyi hedefliyoruz.Bu anlamda, yoğun mesai harcayan ASKİM personelimize kolaylıklar diledik.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha