İl Müdürlüğüne ait Konferans Salonunda  düzenlenen kursa vatandaşların çok yoğun talebi oldu. Yapılan müracaatlardan 61 yetiştirici talebi kontenjan dahilinde değerlendirilmiş olup, geri kalan talepler bir sonraki kursa ertelendi.

Toplam 61  kursiyere sertifikalı arıcı olmaları için hafta içi toplamda 80 saat  süren kurs verildi. Kursiyerler, arı bakımı, bal üretimi, arı ürünleri üretimi ve arı hastalıkları gibi konular hakkında eğitim aldılar.

İl Müdürlüğünde Arıcılık Birimi sorumlusu Veteriner Hekim Mahmut Hakan Baybatmaz ve Sert Kabuklu Meyve Araştırma Enstitüsü İl Müdür Yrd. Ziraat Yüksek Mühendisi Atilla Öztokmak konu uzmanı olarak eğitim verdiler. Kursa katılan kursiyerlerden 40 kişi kurs sonunda sertifika almaya hak kazandı.

İl Müdürü Adil Alan, konuyla ilgili olarak, "Arı yetiştiriciliğine il genelinde  yoğun talep olduğunu, bunun eğitimle desteklenmesi gerektiğini biliyoruz. Müdürlüğümüz olarak Adıyaman arıcılığının geliştirilmesi için yoğun çalışmalarımız ve projelerimiz devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde farklı konularda kurs açmaya devam edilecektir. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında il genelinde 100 bin dekar ekili badem alanı ve 100 bin arı kovanı sayısına ulaşmaktır" dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha