Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda konuşan Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri Yeni Mahalle Cemevi Başkanı Rıza Tanrıverdi, Malatya’da evlerin işaretlendiği çirkin olaya atıfta bulunarak, "Birkaç Alevi canlarımızın evleri işaretlendi. Bu geçmiş yıllarda Adıyaman’da meydana geldi. Biz sağduyulu davranıp bunun üstesinden geldik. İnanıyoruz ki Türkiye huzura kavuştuğu zaman mutlaka iç ve dış güçler meydana çıkıp bu huzurlu ortamdan huzursuz oluyorlar. Biz bunlara bu fırsat vermeyeceğiz" dedi. 

"MALATYA'DA YAPILAN OLAYI CİDDİYE BİLE ALMIYORUZ"

Cemevini yaptıklarını kasalarında para olmadığını hatırlatan Tanrıverdi, "Biz Adıyaman’da Alevisi  ve Sünnisi, Kürdü ve Türkü ile bir olduk, beraber olduki bu cemevimizi meydana getirdik. Bunu maliyete döktüğümüz zaman 2 trilyon üzerinde bir para ediyor. Hiçbir paramız yokken, biz Adıyaman’da hiçbir esnaf bırakmadık. Herkesten güzel katkılar aldık. Biz geçmişte Adıyaman’da olan bu olayın üstesinden nasıl geldiysek, bugün de bu pravakosyona gelmeden Malatya'da yapılan olayı ciddiye bile almıyoruz. Çünkü iç ve dış güçler oyun oynamak istiyor. Biz de bunun üstesinden geleceğiz. Sağ duyulu davranıp oyunlara gelmeden pravokosyana gelmeden bunun üstesinden gelmek zorundayız. Bizde bu birlik beraberlik olduktan sonra hiç kimse endişe etmesin. Hiç kimse Türkiye'ye bir zarar vermesin. Biz Türkiye için Adıyaman’ı  huzur başkenti yaptıysak, el ele, gönül gönüle vererek ülkede bu huzuru sağlamak zorundayız" diye konuştu.

"KIŞKIRTMACILARA MEYDAN VERMEYELİM" 

Alevi dedesi Ali Büyükşahin de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Malatya’da bir takım tatsız olaylar olmuş bunlar tabi doğru şeyler değildir. Bir çok evin kapıları işaretlenmiş tabi bunlar doğru şeyler değildi. Biz kışkırtmacılara hiç meydan vermeyelim. Toplumun huzurunu bozmak isteyen insanlar var. olabilir fakat biz onlara aldanmadan kendi birlik beraberliğimizi sağlamaya çalışalım. Birkaç sene önce adıyaman’da aynı durum oldu. Fakat sağduyulu davranıldığı zaman bu tür olaylar hem alevlenmez hem de fazla ileri gitmez biz önce ülkemizin birlik beraberlik bozulmaması için gayret gösterelim."      

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha