Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi bünyesinde oluşturulan MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB) birimi faaliyetlerinin organize edilmesi amacıyla birlik üyelerinin ve İş Sağlığı Güvenliği personellerinin katılımıyla Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Fırat, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi personelleri ve MEB-AKUB gönüllü üyeleri katılım sağladı.

-"HERKESİN BİR AKUB GÖNÜLLÜSÜ OLMASI GEREKİYOR"

MEB-AKUB faaliyetleri ve ekibin öneminin yanı sıra İlkyardım Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılırken İl Mili Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz arama kurtarma faaliyetlerinin önemi ve gerekliliği, ilkyardımın insan hayatındaki yeri ve önemine dikkat çekti.

Alagöz, afet bölgesindeki ihtiyaç ve süreçlerin koordineli bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacı ile 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla 81 ilde AKUB birimi kurulduğunu anımsatarak,Türkiye'de depremle yaşamak durumunda olunduğunu ve bu nedenle herkesin bir AKUB gönüllüsü olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha