14.11.2014 tarihinde Turgut reis mahallesinde ‘Elektrik Kesintileri Yol Kapatılarak Protesto Edildi’ haberimize AKEDAŞ’tan cevap geldi.

AKEDAŞ tarafından gelen açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

AKADAŞ açıklamasında:

14.11.2017 tarihinde ‘Elektrik Kesintileri Yol Kapatılarak Protesto Edildi’ başlığıyla servis edilen haber hakkındaki açıklamamızı paylaşmak isteriz.

Haberde, Adıyaman ili Turgut Reis Mahallesinde yaşanan elektrik kesintilerinin son günlerde arttığından, bölgede yaşanan kesintinin mahallenin yükünü kaldırmayan trafodan kaynaklandığından ve trafonun eski olduğundan, yaşanan elektrik kesintisine mahalle sakinlerinin lastik yakarak ve yol kapatarak tepki gösterdiğinden ayrıca sakinlerin elektronik cihazlarının zarar gördüğünden bahsedilmiştir.

Turgut Reis Mahallesinde yaşanan kesinti haberde söylendiği gibi trafo yetersizliğinden değil yeraltı kablo arızasından kaynaklanmaktadır. Kesintiye neden olan yeraltı kablo arızası ise dışarıdan verilen zarar neticesinde meydana gelmiştir. Yeraltı kablosundaki hasar ilk anda geçici arızaya sebep olmuş ve bu arızaya anında müdahale edilerek bölgeye enerji verilmiştir. İlk anda oluşan hasar, zaman içerisinde ilerleyerek yine geçici arızalara sebep olmuş ve en sonunda kalıcı hasara dönüşmüştür. Bu arıza ise kablo test cihazıyla tespit edildikten sonra yeraltı kablosuna ek yapılarak kesin olarak giderilmiştir.

Şirketimiz, amasız fakatsız kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtımı yapma görevinin bilincindedir ve söz konusu kesinti nedeniyle cihazı zarar gören vatandaşlarımız varsa Şirketimize başvurmaları halinde mevzuat çerçevesinde gereğini yapacaktır.

Okuyucularınızla paylaşmanız temennisiyle bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.

Editör: Adıyaman Haber