AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın ile birlikte Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
Sinan Temel, burada yaptığı konuşmasında, "AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın, Kent Konseyinin genel kurulundan sonra göreve başlayan yürütme kurulumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Onur verdiler, kendilerine ve beraberindeki heyete teşekkür ediyoruz. Biz de hem ziyaret hem de ticaret babından gündemimizdeki konuları paylaştık. Özellikle Eskisaray Camii avlusunda bulunan 400 yıllık anıt çınarın kesilmemesi için gösterdiğimiz gayreti karşılıksız bırakmayarak girişimleri ile kesilmeyi durdurmasından ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettik. İnşallah bundan sonraki temaslarımız ilişkilerimiz, yakın bir şekilde devam edecek hep birlikte Adıyaman’ımızın daha güzel bir yere gelmesi için çalışacağız." dedi.
-"KENT KONSEYİ, ANIT ÇINARI KONUSUNDA ÇOK CİDDİ DUYARLILIK GÖSTERDİ"
Milletvekili Aydın ise, genel kuruldan sonra yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti:
"Güzel karşılamalarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Şehrimizin her sorunu ile ilgilenmeye çalışıyoruz, kent konseyini de gerçekten önemsiyoruz, çünkü bu kentin çok önemli paydaşlarının yer aldığı bir kuruluş, bu kuruluşta yer alan kurum temsilcilerinin hepsinin ortak paydası Adıyaman. Bizim de aynı şekilde ortak paydamız Adıyaman, ortak paydamız tüm Türkiye. Burada bu şehre nasıl fayda olabiliriz, nasıl hizmet edip katkı sunabiliriz, bunun istişaresini yapıyoruz. Gerçekten önemsediğimiz, şehir adına katma değer üretmek istediğimiz, böylesine güzide kuruluşlarla da irtibatımızı sürdürmek isteriz. Çünkü zaman zaman haklı eleştirileri, zaman zaman da projeleri, zaman zaman da fikirleriyle, bizlere çok değerli katkılar sunabiliyorlar. Biz de bu fikir ve öneriler doğrultusunda şehrimize elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. En son geçtiğimiz günlerde, Eskisaray camiindeki anıt çınar ağacı hadisesiyle, Kent Konseyi gerçekten çok ciddi bir duyarlılık gösterdi, bizleri de harekete geçirdi. Kendileriyle de o süreç içerisinde istişarede bulunduk, alınan bir kurul kararı vardı. Kurul kararını Bakanlığa taşıdık ve bu kararın yersiz bir karar olduğunu zira 400 yıllık bir anıt çınarı yaşamanın belki yaşatmanın zor ama doğru olan tercih edilmesini ifade ettik. Sayın bakanımız, ciddi hassasiyet gösterdiler. Genel Müdüre talimat verdi, genel müdürle de görüşmelerimiz oldu. Netice itibarıyla bu kurul kararını onaylamadılar çok şükür ve bu ağacı yaşatmak konusunda Kültür ve Tabiat varlıkları genel müdürümüz, iyi bir gayret gösterdi. Teşkilatımızla biz de bu işin takipçisi olduk ve kent konseyinin dile getirdiği bu hassasiyette hamdolsun şehrimiz adına çevre hassasiyeti adına önemli bir netice aldık ve bu ağacı kesmekten kurtardık.
Ama sadece bu değil Kentsel dönüşümü konuşuyoruz, bu şehirde işte millet bahçesini konuşuyoruz. Bu şehir ile ilgili kültürünü, tarihini nasıl yaşatırız, nasıl çok daha fazla güzelliği bu şehirde yaşayan insanların huzuruna sunabiliriz, nasıl daha fazla katma değer üretebiliriz, bunların derdindeyiz. Bu alanlar hepimizin ortak alanları, bu şehir hepimizin ortak paydası, bu alanda da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kent konseyine bir kez daha hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum ve getirecekleri her fikre de açık olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bütün bu şehirde ki gayretleri emekleri bize her zaman yol arkadaşı olan değerli İl başkanıma, merkez ilçe başkanıma, gençlik kolları başkanıma, il başkan yardımcılarıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu şehir hepimizin şehri elimizden gelen gayreti gösterdiğimiz taktirde de bu şehirde daha az sorun yaşarız, daha çok iş de yaparız diye düşünüyorum."

-"ÜZERLERİNE DÜŞENİ DİKKATLE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, ise "STK’lardan arkadaşlarımız. kendilerini tebrik ediyorum, gerçekten şehrin kent konseyi olarak üzerlerine düşeni daha dikkatle yerine getirmeye gayret ediyorlar. Ben huzurunuzda parti olarak, teşkilatımız olarak bize ne düşerse emirlerinde olduğumuzu bunun için bizimde gayretin ortağı olduğumuzu belirtmek istiyorum ve teşekkür ediyorum."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha