TPAO’da düzenlenen sahur programına TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,  Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman GAP Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Adıyaman İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Milletvekili Adayları ve gazeteciler katıldı.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’ye geçmiş dönemdeki iktidarların kazandırdıklarının daha fazlasını kazandırdıklarını ifade eden  AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, “AK Parti’nin ekibi çok çalışkan. STK dönemimde böyle bir çalışkanlığı görmedim. Sabahın erken saatlerinde buluşuyoruz. Sadece seçim döneminde değil. Her zaman programlar standart olarak devam ediyor. Her zaman seçime hazırmış gibi bir gayret, bir çaba olduğu bir partiyiz. Halkla bir araya gelen, toplum ile bir araya gelen bir partiyiz” dedi.

AK Parti Adıyaman İlçe Başkanı Mustafa Alkayış da “Umut ediyorum ki bu mübarek günde ülkemize, İslam coğrafyasına, barış, huzur, esenlik gelir. 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı seçimi, buna ilişkin olarak da milletvekili seçimi var, buna ilişkin olarak  da teşkilat olarak sahadayız” diye konuştu.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ise “Adıyaman’da eğer bir Cumhurbaşkanı vekilimiz varsa bu Ahmet Aydın olmaya bilirdi. Halil Fırat’ta olabilirdi. Ama kendisine nasip oldu. Ben kendisini kutluyorum. Adıyaman’ın birçok hizmet aldığı doğrudur ama alacağı bir çok hizmet daha vardır. Ben şuna değineyim; bireysel taleplerden çok genel taleplerle Ahmet Aydın'ın kapısını aşındırmanın nasip olmasını temenni ediyorum” açıklamasını yaptı.

Adıyaman GAP Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz da “ Gazeteciler olarak hem siyasi, hem kamu kesiminde ikili ilişkiler basın ve yöneticiler arasında son derece saygı, sevgi içinde yıllarca arkadaşça, son 20 yıl birlikte beraber çalıştık. Bu açıdan gazeteci ve siyasi arkadaşlarımıza  da bir sıkıntı yaşadıklarına şahit olmadık.” şeklinde konuştu.

Türkiye İlk defa makas değiştirdiğini ifade eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “1876’da başladı parlamenter sistem. 1970’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılması ile birlikte parlamenter sisteme yönetildik. Şimdi 24 Haziran ile birlikte Türkiye makas değiştiriyor. Parlamenter hükümet sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyor. Bu seçimin aslında pek çok söylemi vardır. Türkiye parlamenter sistemden çok çekti. O darbelerden, krizlerden, koalisyonlardan çok çekti. Koalisyon yılları Türkiye kayıp yıllarıdır. Şimdi istikrar olsun diyoruz. 7 Haziran’da bir seçim yaptık 5 ay sürdü. Koalisyon hükümeti dahi kuramadık. Türkiye üzerine 7 Haziran sonrası kara bulutlar çökmeye başladı. Ama 1 Kasım’da milletimiz imdada yetişti. Eğer 1 Kasım’da hükümet çıkmasaydı. Türkiye hali ne olurdu. Böyle krizler olmasın, istikrarsızlık olmasın diye 5 yıllığına hükümet, 5 yıllığına parlamento seçilsin. Hem istikrar hem de hükümette tek baş olsun. Cumhurbaşkanı ve ekibi ile yürütme artı yasama. 24 Haziran kritik bir süreç, tarihi bir seçim. Bu seçimin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum”şeklinde konuştu.

 

Ülke ekonomisinden bahseden Aydın, “2018 ilk çeyreği büyüme rakamları açıklandı. Yüzde 7.4. Bu ne demek. Bu kadar içeriden ve dışarıdan tehdit gören bu kadar düşmana rağmen ekonomi de dünyanın bir numarası olan büyüyen bir ülke. Büyüme rakamları çok iyi ihracat aratarak devam ediyor. Turizm gelirleri artmış. Ama nasıl oluyor da dolar bir gece de fırlayabiliyor. Bu büyüme rakamlarına karşı kredi değerlendirme kuruluşları Türkiye notunu aşağı çekiyor. Akılla izah edilmez. Bu siyasi bir operasyon.”

 

Yapılan açıklama ardından sahur programı sona erdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha