10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Adıyaman Faal Gazetecileri  (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, “1 Mart 2011 tarihinde kurucu üyeliğini İbrahim İnan, Metin Harıkçı, Murat Çeliker, Mustafa İlik’le birlikte kurduğumuz cemiyetimizi üyelerimizin destekleriyle büyük bir aile haline getirdik. Bu gecede değerli misafirlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Adıyaman’ın tek temsilcisi olan cemiyetimiz 12 yönetim kurulu üyesi, mesleğini faal olarak yürüten 65 üyesiyle çalışmalarını en etkin şekilde sürdürmektedir. Düzenlediği panel ve konferansların yanı sıra il, ilçe, il dışı gezileriyle mesleki gelişime katkı sunmaktayız. Bünyemizde bulunan gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi yazısal, görsel ve işitsel yayın organlarını kapsayan cemiyetimiz meslektaşlarımıza yönelik olarak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca cemiyet olarak il merkezimizde, 8 ilçemizde faal gazetecileri tek çatı altında toplamaktayız. Adıyaman’da görev yapan basın mensupları olarak tecrübelerimizle halkımızın taleplerini yöneticilerimize iletmekteyiz. Yöneticilerimizin bilgilerini de halkımıza iletmekteyiz. İlimizin sorunları üzerinde de aynı şekilde hassasiyetle duruyoruz. İlimizin başlıca sorunları arasında yer alan işsizlik ve diğer konuları basın olarak gündeme getirmekteyiz. Bu sorunlar için basın olarak geçmişte elimizden geleni ne şekilde yaptıysak, aynı şekilde şimdi de bu görevimizi yerine getirmekteyiz. Vatanına, ülkesine ve milletine bağlı olan bu memleketimiz daha iyi bir konumu hak etmektedir. Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla değerli yöneticilerimize var olduğumuz sürece çalışacağımızın sürecini belirtiyoruz. Aynı gayreti yöneticilerimizden de bekliyoruz. Bu vesileyle vefat eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diler, görevini başarıyla icra eden meslektaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde dahi gazetecilerin çalıştığını ifade ederek, özellikle yerel medyaya destek çıkılması gerektiğine vurgu yaparak; “Türkiye Gazeteciler Federasyonu 72 il ve Kıbrıs olmak üzere 74 sivil toplum örgütünün bağlı olduğu bir kuruluştur. Toplam olarak 25 bin üye ile gazetecinin haklarını savunmak üzere faaliyetlerine devam etmektedir. Bizler bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle biraraya gelmiş bulunmaktayız. Her ne olursa olsun, buradaki arkadaşlarımız kamera arkasında deklanşörü elinde bekliyorlar. Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, yani çalışan emekçi arkadaşlarımızın günü. Beraberimizde cemiyet başkanlarımızla birlikte Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti’nin tertiplemiş olduğu etkinlikte bulunmak bizlere gurur veriyor. Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti aynı zamanda federasyonumuzun etkin cemiyetleri arasında yer almaktadır. İbrahim Aslan başkanın nezdinde yönetimlerini ve üyelerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum. Bizler her ne olursa olsun gazetecinin özlük haklarını savunacağız. Görev yapacak arkadaşlarımızı bu uğurda çalışmaya davet ediyorum. Bugün valimiz, belediye başkanımız, sivil toplumu kuruluşlarımız ve her kim olursa olsun basınımızı yürekten desteklemek zorundadır. Basın halkın dilidir. Halkın kendisidir, Siz ne kadar basına değer verirseniz halkımıza değer vermiş olursunuz. Halkın sorunlarını ilgili makamlara iletecek olan tek makam basındır, basında çalışan emekçi arkadaşlarımızdır. Zaman mefhumu gözetmeden bugün kendi günleri olan, halen çalışan gazetecilere destek verilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Bugün bu etkinliğe katılamayan genel başkanımız Yılmaz Karaca’nın selamlarını da iletiyorum” diye konuştu.

AGAD öncülüğünde gerçekleşen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğine katılmaktan ötürü memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise “Bizi bugün buluşturan, kendi günlerinde de bizleri davet eden AGAD yönetimine teşekkür ediyorum. İl dışından ilimize gelen gazetecilere de hoş geldiniz diyorum. Adıyaman’ımızda basın mensupları denilince özgür, olabildiğince rahat imkanlara sahip gazeteciler akla gelmektedir. Böyle bir günde Adıyaman’ın güzide insanlarının, neredeyse bütün protokol üyelerinin burada bulunması da halkımızın, Adıyaman’ın gazetecilere verdiği önemi anlatmaktadır. Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Adıyaman Vali Nurullah Naci Kalkancı da gazeteciliğin önemine dikkat çekerek; “Ben yavaş yavaş Adıyamanlı olmaya başladım. Kendimi sizden biri gibi hissediyorum. Sizden biri olmaya başlayınca her şeyi görüp, duyarım. Böylelikle Adıyaman’a hizmetimizde daha iyi sonuçlar verecektir. Adıyaman’a geleli 6 ay oldu. Adıyaman’ın sosyolojisini, problemlerini, eksiklerimizi tespit etmiş bulunmaktayız. Bu problemleri özellikle yerel basımız sayesinde görmekteyiz. Bizlere basınımızın çok ciddi katkıları oluyor. Bütün basın camiasına ilin valisi olarak teşekkür ediyorum. Demokrasilerde üç tane kuvvet vardır. Bunlar yasama, yürütme ve yargıdır. Bunlar birbirini tamamlayan kuvvetlerdir. Bunun yanında dördüncü kuvvet olarak da basın yer almaktadır. 100 yıl önce basın camiası çok zor şartlarda mesleğini icra etmekteydi. Basın camiası çok büyük meşakkatle ve uğraşla başlayan bir kuruluştur.  Ve kendini yenileyen ve geliştiren basınımız hataları gören unsurdur. İlk gazete çıktığı andan itibaren insanlığa, medeniyete, adalete, hakkaniyete çok ciddi katkılar vermiştir. Basımız bu katıları modern imkanlarla çok iyi ve hızlı bir şekilde bilgileri halkımıza aktarmaktadır. Haberin hızlı bir şekilde halkımıza sunulması da halkın habere olan ilgisini attırmıştır. Basınımızın bizleri bilgilendirme, ışık tutma, aydınlatma yolunda bu anlayışı sürdürmelerini her zaman istiyoruz. Bizler bundan güç alıyoruz. Basın mensupları Adıyaman’a büyük hizmet ve katkı da bulunuyorlar. AGAD’ın böyle bir etkinlik düzenledikleri için cemiyet yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Ve uzun ömürlü yıllar diliyorum” ifadesini kullandı.

“En İyi Görüntülü Haber” ödülünü olan Mercan TV Haber Müdürü Ömer Karakuş ise ödülünü Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu’dan aldı. “En İyi Köşe Yazarı” ödülünü alan Şehirde Bu Hafta Gazetesi Sahibi Ferhat Vural’a ödülünü Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, “En İyi Fotoğraf” ödülünü alan Anadolu Ajansı Gölbaşı Muhabiri Emin Tezerdi’yeKırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sait Yanık, “En İyi Gazete Mizanpaj” ödülünü alanYeniyol Gazetesi Sayfa Editörü Abdurrahman Erdil’e Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci ve “Jüri Özel Ödülünü” alan Mercan TV Genel Yayın Yönetmeni ve ‘Konuş Adıyaman’ program yapımcısıMustafa İlik’e ise Emniyet Müdürü Metin Alper ödüllerini takdim etti.

Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’a ‘Zirvedeki Başkan’plaketini takdim ederken,  Adıyaman Masterler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Güneş ise AGAD Başkanı İbrahim Aslan’a forma hediye etti.

Daha sonra Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sait Yanık, gecenin anısına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’ya rahmetli sanatçı Neşet Ertaş’ın üzerinde bulunan bir hediyeyi takdim etti.

Delal Metin öncülüğünde Adıyaman Harfhane gurubu müzikleriyle geceye renk katarken, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’da türkülere eşlik etti.

TPAO Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlikte geceye Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Per. Alb. Davut Kulalar, Emniyet Müdürü Metin Alper,  Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sait Yanık, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan vekili Hacı Odabaş, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Melih İlbağı, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Çalışkan, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, Niğde Bor Fm Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Pişkin, AK Parti il Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, İYİ Parti il Başkanı Kenan Doğan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hicri Gürsoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Gerger Belediye Başkanı Zeynal Aslan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman ve Çevre İller Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, ilçeler siyasi parti temsilcileri, Oda Başkanları, STK Temsilcileri, Kurum Müdürleri, AGAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri, çok sayıda basın mensubu ve misafirler katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha