Ahi Evran-ı Veli Okuma Salonunda gerçekleştirilen toplantı da, AESOB Genel Sekreteri Mesut Ergül, esnaf ve sanatkarlar odaları genel sekreterlerine yönelik Denetim Yönergesi, Esbis Uygulamaları, Basılı Evrak Stok Programı, Üst Kuruluş Katılım ve Mesleki Eğitim Payı ve diğer genel konularla ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunarak soruları cevapladı.

AESOB Başkanı Ziya Duranay, başkanlığını yaptığı toplantıda konuşmasında, odaların genel sekreterlerinin bilgilerini devamlı geliştirerek esnaf ve sanatkarlara hizmet etme ve yol gösterme adına çok önemsediklerini kaydetti.

Duranay, birlikle ve odaların kendi aralarında sürekli iletişim halinde olmalarını, bilgi alışverişi yaparak büyük fayda sağlanayacağını belirterek, " Oda genel sekreterlerine büyük iş düşmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın beklentilerinin ancak sizlerin bilgi birikimi ile çözüme kavuşturulacaktır. Odalar arasında iletişimi koparmamayı, işimizi düzgün yapmaya gayret göstererek ancak bu şekilde hakkıyla görevimizi yerine getirebileceğiz. Tüm genel sekreterlere güvencim tamdır. Başarılar diliyorum."dedi.

 -KÜMELEME PROJESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Kümelenme Projesi hakkında Çankaya Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr.Ziya Burhanettin Güvenç bilgilendirmede bulundu.
Adıyaman'ın kalkınmasında çok önemli bir yeri olan kümelenmenin ortak yatırım olduğunu dile getiren Güvenç, belirli bir coğrafi bölgede, belirli bir sektördeki değer zincirinde yer alan firmaların ve destekleyici kurumların ortak akıl ile belirlediklerini belirterek, "Hedeflere ulaşmak için yapılan sürdürülebilir örgütlü faaliyetlere kümelenme adını veriyoruz.  Bu konuda ön hazırlık çalışmaları kapsamında Belediye ve Ticaret Sanayi Odası ile yapılan görüşmeler çok verimli geçmektedir. Badem ve Tekstil sektörü öne çıkmaktadır.

Duranay, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreçte üç büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile neler yapılabilir, ilk etapta hangi sektörlerin ele alınması gerektiği konusunda bir değerlendirmeye ihtiyaç duyuldu ve bu konuda destek istiyoruz. 
İlimizin kalkınmasına yarar sağlayacak olan her projenin, direk esnaf ve sanatkarlarımıza olumlu yansıyacaktır. İş gücü, ürünün kalitesi, verimlilik ve istihdamı artıracak ve yeni yatırımlar için cazibe alanı haline gelecek. Belediye, üniversite, tarım, sanayi ve esnaf ve sanatkarların işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sağlayarak yeni çalışmalarını güçlendirecektir. Bu konuda AESOB ve bağlı mesleki odalarımız olarak türlü desteği vermeye hazır olduklarını, yapılan değerlendirmede üçüncü bir kümelenme çalışmaları kapsamında sektör olarak bir ürünün üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçleri kapsayan Lojistik hizmetleri ile Gastronomi alanında bir çalışma düşünülebilir."    

-"EĞİTİM TOPLANTILARINI ÖNEMSİYORUZ"

Daha sonra AESOB Genel Sekreteri Mesut Ergül, genel sekreterlere yönelik, Denetim Yönergesi, Esbis Uygulamaları, Basılı Evrak Stok Programı, Üst Kuruluş Katılım ve Mesleki Eğitim Payı ve diğer genel konularla ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. 
Ergül, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanununun 57. Maddesine göre yasal bir sorumluluk olduğunu ve katılımın önem arz ettiğini belirterek, bu toplantıların asıl amacının yapılan işin sorumluluğunun farkına varmak, yapılan işte hata oranını minimuma düşürmek, mesleki odalar arasındaki birlik ve dayanışmayı artırmada ayrıca önemi olduğunu kaydetti.

Eğitim toplantılarını önemsediklerini ve oda genel sekreterlerinde bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Ergül, katılımcılara teşekkür etti, toplantı sonunda genel sekreterlerin sorularını cevapladı. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha