AESOB Başkanı Ziya Duranay, yaptığı açıklamasında, Adıyaman merkez ve ilçelerde ki esnaf sanatkarların gereken tedbirlerinin alındığını ifade etti.

-"ESNAFLARIMIZIN VERESİYE DEFTERLERİ AÇIKTIR"

Halkın içi rahat bir şekilde esnaf sanatkarlardan hizmet almaya devam edebileceğini belirten Duranay, "Bu zor zamanda esnaflarımızın veresiye defterleri açıktır. İstenildiği takdirde mahalle esnaflarınız evlerinize kadar siparişlerinizi getirebilirler."dedi.

Duranay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman halkı olarak birbirimize destek vererek esnaflarımızın yanında yer alalım. Her sabah akşam selamlaştığımız paramız olmadığında borç istediğimiz veresiye yazdırdığımız cenazemizde düğünümüzde acı günümüzde tatlı günümüzde birlikte olup, omuz omuza verdiğimiz gerektiğinde gözyaşı döktüğümüz yerel esnafımızın yokluğunu yaşamamak için esnafımıza sahip çıkalım ve memleketimizin kazancını dışarıya kaçırmayalım il ekonomimize katkıda bulunalım. Unutulmamalarıdır ki kapanan her işyeri ya dostunuz, ya akrabanızdır. Halkımızın bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yerel esnaflarımıza sahip çıkmamız elzemdir. Yerel esnaflarımız, devletine yük olmadan kendi emeğini ve küçük sermayesiyle çalışıp ailesini geçindirmekte. Büyük çoğunluğu da yanında işçi çalıştırarak istihdam sağlamaktadır."dedi. 

-"HÜKÜMETİMİZCE ALINAN KORANAVİRÜS TEDBİRLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Ülkemizde de vaka tespitlerinin resmi makamlarca açıklanması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında koronavirüs toplantısı gerçekleştirilmiş, bu toplantıda pandemi olarak nitelendirilen yeni tip  koronavirüs (COVID19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla bir dizi önlemler alınması kararlaştırılmış ve bu kararlar ilgili bakanlarca açıklanmıştır. Alınan tedbirleri son derece yerinde buluyoruz, sağlık her şeyin başında gelir. İlimizde faaliyet gösteren genelge kapsamındaki tüm esnaflarımızın iş yerlerini kapattılar."

-"TİCARİ HAYAT DURMAMALI"

Koronavirüsten dolayı okulların tatil edilmesiyle özellikle toplu taşımacılık yapan esnafların başta olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarların müşterisinin azaldığını vurgulayan Duranay, "Bu süreci en az hasarla atlatmak için geçici önlemler alınmalı. İnsanların yaşam tarzı değişti, insanlar sokağa çıkmakta çekiniyor haklı olarak. Ancak düşük sermaye ile hayatını sürdüren esnaf ve sanatkarlarımız bu duruma dayanacak güce sahip değiller.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 30 Nisan gün sonuna kadar uzatılması esnafı sevindirdi. Aynı şekilde SGK primlerinin, elektrik, su, doğal gaz dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. Kira sahibi vatandaşlarımızın da bu tehlike geçene kadar kiracıları sıkıştırmamalı  kiraları ertelemeleri vicdani olarak ta isteğimizdir."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha