Fen Edebiyat Fakültesi Kadim Sanatlar Topluluğu tarafından ADYÜ Hısn-ı Mansur Cami Avlusu’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Rektör Danışmanlarından Doç. Dr. Aykut Dündar, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Peygamber Efendimiz’in hayatının doğumundan önce, peygamberlik süreci ve veda hutbesine kadar olan sürecinin kronolojik olarak gözler önüne serildiği sergide, yine Peygamber Efendimiz ile ilgili ayetlerden, hadislerden ve Süleyman Çelebi’nin Vesiletü’n Necat’ından seçilen beyitler de yer aldı.

Stantları tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Turgut, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Turgut, “Bugün burada oldukça anlamlı ve güzel bir serginin açılışını gerçekleştirdik. Yüce Peygamber’imizi ve onun güzel ahlakını hiçbir eserle tarif etmek elbette mümkün değil... Bununla beraber, arkadaşlarımız büyük bir hassasiyetle çok kıymetli eserler hazırlamışlar, Zevkle inceledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.” dedi

Kaynak : PHA
Kaynak: pha