YÖK tarafından organize ve finanse edilen, yurt dışında bulunan üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı kapsamında Adıyaman Üniversitesine gelen öğrenciler, 90 günlük eğitimlerini tamamladılar.

Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında 2019-2020 güz dönemi eğitimlerini tamamlayan Kazakistan Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri, katılım sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış’tan aldılar.

Sertifika töreninde konuşan Prof. Dr. Kırılmış, değişim programı kapsamında yabancı uyruklu öğrencileri Adıyaman Üniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür değişim programlarının, öğrenciler için diğer ülkelerin kültürlerini tanımak ve kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmak adına iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Kırılmış, öğrencilerin birbirleri ile kurdukları dostluk ve Adıyaman Üniversitesi ile bağlarını koparmamaları temennisinde bulundu.

Mevlana Kurum Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Muhammed Karakuş ise, koordinatörlük olarak eğitim süreçleri boyunca öğrencilere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Karakuş, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü olarak bir dönem boyunca tarihi, turistik geziler ile kültürel faaliyetler olmak üzere birçok etkinlik düzenlediklerini ve bu etkinliklere öğrencilerin yoğun katılım göstermesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha