Öğrenciler, diyabet hastalığına dikkat çekmek için Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi, Demokrasi Parkı ve Adıyaman Park AVM’de kurdukları stantta vatandaşların kan şekeri ölçümlerini ücretsiz olarak gerçekleştirdiler.

Etkinlikle ilgili konuşan TÖB Başkanı Hasan Korkmaz, amaçlarının insanlara diyabet hastalığı hakkında farkındalık kazandırmak olduğunu belirtti.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Demokrasi Parkı ve Adıyaman Park AVM olmak üzere üç farklı noktada 2 bin 700 vatandaşın şeker ölçümünü yaparak diyabet hakkında bilgilendirme yaptıklarını İfade eden Korkmaz, "Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak vatandaşlarımızı sağlık alanında bilinçlendirmek ve üniversitemizi tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Nevres Ketenci, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Hemşiresi Rahime Aykaç, Diyabet Birimi çalışanları ile etkinliğimize büyük ilgi gösteren Adıyaman halkına ve birliğimiz gönüllülerine teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha