Bursa Adıyamanılar Dernek Başkanı Avukat Yavuz Arıcıoğlu yaptığı konuşmada her ay Harfane Gecelerinde değişik misafirlerimiz oluyor. Bu ayda ADVAK yönetim Kurulunu davet ettik. Geldikleri için teşekkür ederiz, Dayanışma ve kaynaşma kültürüyle hareket ederek gelenekselleştirdiğimiz aylık Harfane Geceleri görüyorum ki amacına ulaşmıştır dedi.

Bursa da yaklaşık 15 bin Adıyaman’lı nın yaşadığını belirten Arıcıoğlu 1993 yılında Kurulan Derneğimiz Bursa ve Adıyaman arasında bir köprü vazifesi yapmaktadır. Doğduğumuz yer ile doyduğumuz yer arasında kültürel bir bağ oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız bizden sonraki nesillerin de Adıyaman kültürüyle yoğrulmasına katkı sunmaktır dedi.

Dernek olarak kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı aktive ederek, derneğimizi kadınlarımıza ve gençlerimize açacağız diyen başkan Arıcıoğlu, aynı zamanda öğrencilerimize burs sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyerek derneğimize yer almak ta hedefleri arasında olduğunu belirtti.

ADVAK Başkanı Şevket Gürsoy ise davete icabet ettikleri için çok memnun olduklarını belirterek. Bu tür etkinlikler sayesinde bir araya gelerek hasbihal etme ve hasret gidermeye çalışıyoruz. Böylelikle birbirini tanımayanlarda tanışma fırsatı buluyor diyerek Bursa’da örnek çalışmalara imza atan derneği tebrik etti.

Gördüğüm kadarıyla Bursa Adıyamanlılar Derneği’nde Adıyaman’ımız tüm renkleriyle temsil edilmektedir. Bizler Kürdü Türkü ile Alevisi Sünnisi ile Sağcısı Solcusu ile bir bütünüz.

Her kesin düşüncesi, fikri ve zikri olabilir. Önemli olan bu farklılıkların Adıyaman Kimliği altında toplanmasıdır. İşte Bursa da buna şahit olduğum için çok mutluyum dedi

Yaşadığınız şehirlere entegre olurken Adıyaman’ı unutmamanız, kültürünü buralara yaymanız beni ziyadesiyle mutlu etmiştir, bu birlik ve beraberliğinizi şartlar ne olursa olsun devam ettiriniz, sizleri kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum dedi.

Editör: Adıyaman Haber