Kuruluşundan bu yana ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği sağlayan Adıyamanlılar Vakfı, bu desteğini 2019-2020 eğitim öğretim döneminde de sürdürüyor.

Vakfın yeni dönemdeki ilk “öğrenci buluşmaları” yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar’daki Genel Merkezinde gerçekleştirilen sezonun ilk öğrenci buluşmalarına Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, çok sayıda iş adamı, bürokrat ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Vakfın Gençlik Komisyonu Başkanı Tayfun Ayaz’ın üstlendiği programda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, yeni burs döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

-ÖZKARTAL: BU İŞİN ÖZÜNDE İHLAS VE SAMİMİYET VAR

 Burs desteğinde bulunan herkese teşekkür eden Özkartal şöyle devam etti:
"Bu işin özünde ihlas var, samimiyet var, beraberlik ve Allah rızası var. İşin merkezinde Allah rızası ve insan olunca diğer işlerin hepsi kendiliğinden geliveriyor. Böyle anlamlı bir günde beraber olmaktan çok mutluyuz. Özellikle yeni bursiyerlerimize İstanbul’a, Adıyamanlılar Vakfı’na yani kendi evinize hoşgeldiniz diyorum. Yunus Emre’nin ,”Gelin birlik olalım, işi kolay tutalım’ diye bir deyimi var. Hayatınızda birlik ve beraberliğin, iletişimin, birlikte iş yapabilmenin verdiği mutluluk ve özgüvenden daha güzel bir şey yok. Ben bu vakıftan çok şey aldım, çok şey öğrendim. Allah rızası için çalıştığımı bildiğim için o özgüven ve o huzur bana yetiyor. İnşallah bu bilgi birikimini Bursa’ya, İzmir’e, Adana’ya ve daha nice illere de Adıyamanlıların sesini götüreceğiz. Bunun için birlik ve beraberlik şart.”

-DURSUN: ÖĞRENCİLER BU VAKFIN BEREKETİDİR

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise öğrencilerin vakfın bereketi olduğunu dile getirdi. 
Dursun, ”Biz biliyoruz ki öğrenciler olmazssa, vakfa gelen ve burs diye görünen ama şu vakfın çatısı altında bulunmak için buraya gelen kıymetli öğrenciler olmazssa bu vakıf bu kadar büyümezdi. Çünkü hayat birbiriyle ilişkili. Hayat her zaman birbirini zorlayan çeşitli kademelerden ibaret. Aslolan önce istemek sonra zorlamaktır. Sizler bu işin bereketisiniz. Sizler bu işin, bu gayretin sonuçlarısınız. Şu anda vakfı en önemli faaliyet alanı içerisinde olanlar kıymetli öğrencilerimizdir.” İfadelerini kullandı.

-GÖKSU: HAYALİ OLMAYANIN UFKU VE VİZYONU YOKTUR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu da birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
“Bu salonda daha önce çok sayıda program yapıldı. Her program insana ayrı bir heyecan veriyor” diyen Göksu şöyle devam etti:
“Siz daha yokken bizim hayallerimiz vardı. Bugün o hayallerin hayat geçtiğini görüyoruz. Bu hayallerimizi gerçekleştiren Allah’a binlerce kez hamdolsun ki sizlerle bizleri buluşturdu, hayatımız hayat buldu. En büyük projeler hayallerle başlıyormuş.  Hayali olmayanın ufku ve vizyonu yoktur. Bu vakıftan bugün burs Adıyamanlı gençler olarak, istiyoruz ki yarın da vakıfla bağınız devam etsin. Bugün burs alan yarın burs veren pozisyonunda olur. Yarın burs veren pozisyonunda olacaksınız. Onun için vakfı tanımamız lazım. İstanbul tarihi ve kültürel zenginlikleriyle İstanbul’dur. Onun için bunların kıymetini bilmek lazım.  Vakıf, nesilden nesile uzanan kültürel bir köprüdür.”

-SEVİNÇTEKİN: BU VAKFIN ÖĞRENCİLERİMİZİN VEFASINA İHTİYACI VAR

Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sevinçtekin, öğrencilere “vefa” çağrısında bulundu.
Sevinçtekin şunları dile getirdi:
“Yeni dönemin hem vakfımız adına hem de siz değerli öğrencilerimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim inşallah her birinize zihin açıklığı versin. Bu vakfın temelini atan büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu vakfın daha çok tanıtılmasına değil, öğrencilerimizin vefasına ihtiyacı var. Bu vakfa yolu düşen, burs alan öğrencilerimizin bu vakfa vefa borcunu ödemesi gerekiyor. Bunu sadece aylık aldığınız burs üzerinden söylemiyoruz. Adıyamanlılar Vakfı Türkiye genelinde gerçekten çok önemli bir vakıf. Mezun olduğunuzda her manada bu vakfa sahip çıkmanızı istirham ediyorum. ADIFED olarak biz de vakfımıza destek çıkmaya devam edeceğiz.”

-ORUÇ: AMACIMIZ BİRLİKTELİK OLUŞTURMAK

Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu Üyesi Ramazan Oruç ise vakıf olarak birliktelik oluşturma amacında olduklarını söyledi.

Oruç, ”Bu sene biraz daha uzun bir maraton yaşadık. Buradaki muradımız daha çok öğrencimize faydalı olabilmek. Amacımız gerçekten ihtiyacı olan öğrencileri tespit etmek. Çok şükür bunu sonuçlandırdık ve bugün sizinle birlikteyiz. Adıyamanlılar Vakfı 1996 yılında kurulmuş, Ankara ve Adıyaman’da şubesi olan bir STK’dır.  Burs vermemizdeki temel amaç, size bir maddi katkı olması değil. Bizim temel amacımız burada sizi bir araya getirebilmek. Öğrencinin yumuşak karnı burstu. Ancak burs vererek öğrencileri bir araya getirebilirsiniz. Burada bir birliktelik, bir sinerji oluşturmak amacındayız.” dedi.

Bursiyer öğrenciler de programda duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından çiğ köfte ikramı ile program sona erdi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha