Adıyamanlılar Vakfı’nın gönül sofrasına, her yıl olduğu gibi bu yık da siyasetten bürokrasiye, akademisyenlerden bilim adamlarına, yargı mensuplarından iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarından basın mensuplarına kadar yaklaşık 2.000 kişi katıldı.

Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar’daki Kültür Merkezinde düzenlenen iftar sofrasına; Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı ve AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Abdurrahman Dursun,  Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyamanlılar Vakfı’nın Kurucu ve Yönetim Kurulu üyeleri, yargı mensupları, bürokratlar, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ramazan Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı’nın geleneksel iftar programına katılan herkese teşekkür etti.

Vakfın, 23 sene önce ilk kurulduğunda 12 öğrenciye burs verdiklerini belirten Aksoy şöyle devam etti:

“Yapacağımız en büyük hizmet eğitime yardım etmektir. Şimdiye kadar 150 metrekarelik alandan 4500 metrekarelik bir alana geldik. Bu sene 1300 öğrencimize burs verdik. Bizim yönetimimiz 600 öğrenciyle aldığı burs sayısını 1300’e çıkardı. Eskiden 6 ay burs veriyorduk şimdi 7 ay burs veriyoruz. Üç yıllık görev süremiz boyunca vakfın yan tarafından 1560 metrekarelik arsa aldık. Oraya Allah’ın izniyle yurt yapacağız. Ankara şubesini açtık. Hem Adıyaman’da hem Ankara’da şubelerimiz çalışıyor. Her sene önemli konularda paneller düzenliyoruz. Adıyaman insanını çok mert ve cömert olduğunu hepimizi biliyoruz. Halep için bir haftada 22 tır yardım topladık. İstanbul’da 120 yardım tırı toplandı, Adıyamanlılar Vakfı 22 tır topladı. Bayanlar için taziye yeri açtık. Adıyaman’a da bir vefa borcumuz var. Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman’a bir köprü kurdu. Kalbimiz İstanbul’da ama beynimiz Adıyaman’da. ‘Adıyaman ekonomisine nasıl yardımcı oluruz? Adıyaman’da ırgatçılığı nasıl durdurabiliriz?’ diye hesaplar yaptık. Hamdolsun iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Vakfın mütevelli ve yönetim kurulu, Adıyaman’da yaklaşık 2000 bin kişiye iş sahası açtı. Adıyaman turizmini İstanbul’da tanıtmak için elimizden geleni yaptık. İnanç turizmini tanıtmak için elimizden geleni yaptık. Safvan Bin Muattal hazretlerinin tanıtımı için ilk olarak Adıyamanlılar Vakfı girişimde bulundu. Orada yapılan külliyenin inşaatı için maddi yardımda bulunduk. Adıyaman’a her yıl gıda ve giysi yardımı gönderiyoruz. Adıyamanlılar Vakfı’nın bu başarısının sebebi, mütevelli heyetinin, yönetim kurulunun, komisyon başkanlarının ve Adıyamanlı iş adamlarının samimiyetidir. Yönetim kurulundaki herkes başkanlık yapabilecek seviyede ve kalitede. Ama Sait Aybak kardeşimiz bir adım öne çıktı. Ben herkese yüzbinlerce kez teşekkür ediyorum.”

Ramazan Aksoy’dan başkanlık görevini devralan Sait Aybak ise, kendisini başkanlık görevine layık gören herkese teşekkür etti.

Vakfın bir sorumluluk olduğunu dile getiren Aybak şu ifadeleri kullandı:

“Vakıf, bir vebali üstlenme, hayra adanma mekanizmasıdır. Vakıf, aynı zamanda mazluma güç, dertliye deva, yetime kardeş, yoldaşa yoldur. Vakıf, geleceğe ışıktır, gençliğe rehberdir. Geçmişten günümüze vakfımızın bu denli saygın bir kurum olarak anılmasında emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben ve ekibimin, vakfın değerine değer katarak bundan sonraki hedeflere emin adımlarla yürüyeceğimize hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu hizmetlerin yapılabilmesi için siz Adıyamanlı hemşerilerimin desteklerine ve katkılarına ihtiyacımız olacak. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem başkanı ve kurucu üyesi Ömer Özkartal, yıllardır süregelen iftar geleneğini sürdürdüklerini kaydetti.

Özkartal şunları belirtti:

“Bize bu lütfu, bu güzelliği yaşatanCenab-ı Hakk’a şükrediyoruz. Hayatın akışı içerisinde insanların yaptığı çok ayrı güzellikler var. Kendisine özgü, ailesine özgü ama özellikle hemşerileriyle hemhal olduğunda bu çok ayrı bir maharettir, erdemdir, lütuftur. Kendi gücümüzle tek başınıza yapamadığınız birçok şeyi vakıf maharetiyle yapabiliyoruz. Şu anda beraber olduğumuz bu eserin de aslında örneği budur. Bizler hemşerilerimizle birlikte varız. Ramazan başkanımız, benden görevi devraldıktan sonra gücümüze güç kattı. Hep birlikte ekip çalışması yaptık. Ramazan Aksoy, hizmetlerimize ivme kazandırdı, bereket kazandırdı. Sait Aybak ile her birlikte gerek Adıyaman’da, gerek İstanbul’da Adıyamanlıları hak ettiği yere inşallah taşıyacağız.”

  Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise bugün tarihi bir anı yaşadıklarını belirtti.

Adıyamanlılar Vakfı’nın kendi gönlünde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Göksu, ”Bu vakfın kurucularının en büyük sermayesi samimiyetleridir. İlk kurulduğunda bazen aylar geçer kirayı veremezdik. Bu veremeyen insanların samimiyeti, sonra bu binayı inşa etti. Vakıf, samimiyettir, paylaşmaktır, başkasının derdini dert edinebilmektir. Ramazan Aksoy’a ve daha önce görev yapmış başkanlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bayrağı devralan Sait Aybak’a başarılar diliyorum. Her zaman yanında olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı ve AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Abdurrahman Dursun da Adıyamanlılar Vakfı’nın uzun zamandır başkanlarıyla, yönetimleriyle beraber büyük emekler verdiğini vurguladı.

“Her yönetim kurulu üyemiz büyük çalışmalar yaptı ve buraya kadar getirdi. Ramazan Aksoy, bu çıtayı alarak olabildiğince yükseltti” diyen Dursun, “Mütevelli heyetimiz çok güçlü isimlerden oluşuyor. Bizim vakfımızın içerisinde ‘acabalar’ yok. Vakfımızın her mensubu, vakıfta gönüllülük üzerine çalışmaya, hizmet etmeye, gayret etmeye kendini adamış insanlardan oluşuyor ve hepsi bu vakıfta vakıf başkanı olabilecek insanlar. Ben şimdiye kadar vakıfta hizmet etmiş, gönül vermiş, büyük işlere imza atmış bütün başkanlarıma, yönetimde bulunmuş kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ramazan Aksoy maddi olarak büyük işlere imza attı ama gönlü de büyük bir insan. Gönlü vakfı aştı, öğrencileri aştı. Evinden daha çok vakfa hizmet etti, zaman ayırdı. Allah kendisinden razı olsun. Görevi devralan Sait Aybak da inanıyorum ki bu çıtayı çok daha yukarılara taşıyacak. Çok iyi bir girişimci, çok iyi bir iş adamı ama o da bir gönül insanı. İnşallah bu bayrağı hiç kimsenin hayal edemeyeceği yerlere taşıyacak” ifadelerini kullandı.

   İftara katılan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ile Adıyaman Sanayi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu da programda bir selamlama konuşması yaparak vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından, 4 yıldır başkanlık görevini yürüten Ramazan Aksoy, görevini Sait Aybak’a devretti.

Görevi devralan Aybak, yaptığı hizmetlerden dolayı Aksoy’a plaket takdim etti.

Bu yılda iftar programının ardından vakfın çok amaçlı salonunda bir araya gelen katılımcılar, çay eşliğinde sohbet etme geleneğini sürdürdü.

Haber:Yusuf ATLIHAN

Editör: Adıyaman Haber