Vakfın Bağcılar'daki genel merkezinde düzenlenen programa Adıyamanlılar Vakfı bir önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri Mahmut Göksu, Ömer Özkartal, Mustafa Karlı, Hasan Aydın, Hüseyin Gözgü,Ankara şubesi yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Duran, Ahmet Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, çok sayıda STK başkanı, İşadamı, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.  
Adıyamanlılar Vakfı bir önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy, bayramlaşmanın önemine vurgu yaptı. 
İslam coğrafyasının bayrama kan ve gözyaşıyla girdiğini belirten Aksoy, "Maalesef biz burada klimaların altında bayramlaşıyoruz ama şuanda Suriye'deki, Arakan'daki, Libya'daki kardeşlerimiz kaç senedir hep silahların altında bayrama giriyor. Cenab-ı  Allah'tan temmenni ediyorum ki inşaallah bundan sonra İslam dünyasında barış olur. Böyle kan gözyaşı olmaz ki iyi bir bayram olur. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Vakfın Kurucu üyesi ve önceki dönem başkanlarından Ömer Özkartal ise bayramlaşma törenine katılan herkese teşekkür etti. 
Vakfın Adıyamanlıların evi olduğunu vurgulayan Özkartal, şöyle devam etti:
"Onbir arkadaşla beraber kurduğumuz bu vakıf şu anda bu bina tapusu, hepsi hepimizin malı mülkü.  Bunun yanında 1602 metrekare yerimiz var inşallah orada çok daha muhteşem bir Adıyaman kültür merkezi, evi, bir kompleks yapılacak Allah'ın izniyle . Buna  hepimizin duyarlı olması lazım. Şu bina varsa, Adıyamanlılar Vakfı varsa, sivil toplum kuruluşları güçlüyse bunun içinde bir samimiyet bir işe sarılma var. Hepimiz işimize sahip çıkmazsak böyle olmaz. Burada insan bir enerji alıyor. Şimdi ben birer birer gözlerinize baktığımda hakikaten mutluluk duyuyorum, bayram beş kat daha bayram oluyor. Bu güzellikler daha artıyor, daha güçlü düşünebiliyoruz . Adıyamalılar Vakfı'nın burada olduğu gibi Adıyaman'da da bildiğiniz gibi şubesi var. Aşağı yukarı 800 öğrenciye burs verilmektedir. Ankara'da arkadaşlarla yaklaşık üç senedir çalışıyoruz , adeta yeni bir ev aldık . İki katlı çok güzel  bir villa. Yaklaşık 600 bin TL parayı ödedik, tapusunu aldık . Bundan sonra Adıyaman'dan, İstanbul'dan , İzmir'den, Türkiye'nin ve dünyanın herhangi bir yerinden bir Adıyamanlı   Ankara'ya gittiğinde  gidecekleri bir adres var. Bundan sonra  Allahı'n izniyle İzmir, Bursa, Adana, Antalya gibi illerimizde de Adıyamanlılar Vakfı'nın bir şubesi olursa çok daha güçlü oluruz. Hepimiz Adıyamalılar Vakfı'na sahip çıkacağız."
Vakfın Kurucu Genel Sekreteri ve Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu ise, Kudüs'te yaşananların yürekleri dağladığını söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Göksu şöyle devam etti:
"Irkçılık, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozan en büyük etkendir. Bayramlar bu anlamda birlik beraberlik tanışıp kaynaşmanın adresidir. Ankara'da güzel bir yer  alındı. İnşallah bundan böyle Adıyamanlılar vakfımızın Ankara'da da güzel bir yeri olacak. Vakıf olarak bundan böyle hedeflerimizi daha da büyütecek, daha da geniş kitlelere ulaşabilmek için çalışacağız. Bu vakıf hizmetleri hiçbirimizin kesin bir görevi değil, hepsi gönüllülük esasına dayalı yaptığımız bir çalışmadır. Çünkü asıl olan insanın gölüne girebilmektir, rızasına girebilmektir ve Cenab-ı  Allah'ın rızasına erişebilmektir. Adıyaman burada tanışmamıza, kaynaşmamıza vesile olan önemli bir faktördür. Bugüne kadar çok güzel şeyler hayata geçti. İnşallah bundan böyle de hepimizin duası, bilgisi ve sevgisiyle, katkısıyla daha güzel şeyler olacak."
Adıyamanlılar Vakfı Başkanvekili Abuzer Korkmaz da ümmet coğrafyasında çoğu müslümanın bayramlaşma imkanı bulamadığını belirtti. 
Sivil toplum örgütlerine çok ciddi sorumluluk düştüğünü kaydeden Korkmaz,"Kendi köylerimizde, kendi ilimizde, kendi ülkemizde hizmet etmek zorundayız ama bir Müslüman olarakn el pençelenip bu ümmettin dertleriyle de dertlenmek zorundayız. Şu an dünyada nerde bir kan akıyorsa kesinlikle ümmettin kanı akıyordur. Biz sivil toplu örgütleri olarak her zaman kavli duada bulunuyoruz ama bunun yanında  fiili duada da bulunmak istiyoruz, yani bizzat işin içinde olmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından bayramlaşma gerçekleştirildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha