Ölümden kaçarak Türkiye sınırına sığınan, açlık, susuzluk, soğuk hava ve hastalıkla mücadele ederek hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca İdlibli için "İnsanlık ölmesin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında, Adıyamanlılar Vakfı’nın Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve Adıyamanlı hayırsever iş adamlarının desteğiyle  tonlarca gıda ve giyim  malzemesi toplandı.

Toplam 24 tır dan oluşan yardım konvoyu, tüm dünyanın gözü önünde hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli mazlumların yaralarını bir nebze de olsa sarmak için törenle İdlib'e uğurlandı.

Kurulduğu günden bu yana "imkanı olanla ihtiyacı olan" arasında köprü görevi gören Adıyamanlılar Vakfı, yıllardır insanlığın gözü önünde, eşi benzeri görülmemiş zulümlere maruz kalan Suriyelilere el uzatmak için büyük çaba harcadı. Toplanan yardımlar Deniz Feneri Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Vakfın Bağcılar Göztepe'deki Genel Merkezinin önünde düzenlenen anlamlı törene, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal,  Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun,Deniz Feneri Başkanı Mehmet Cengiz, Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Umut Durak, Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Aksoy, İHH İstanbul İl Başkanı Hacı Bayram Şahin, MEGA Center Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altınkılınç, çok sayıda bürokrat, iş adamları, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Komisyon Başkanları, ulusal ve yerel basından çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katıldı.

-ÖZKARTAL:İNSANLIK ÖLMEDİ, ÇÜNKÜ MÜSLÜMANLAR VAR

Uğurlama töreninde konuşan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, İdlib için "insalık ölmedi" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür etti.

Özkartal, şöyle devam etti:

"Dünya insanlığı aslında bir buhran içerisinde, insanlığı arıyor. İnsanlık bir dram yaşıyor. O nedenle Suriye'de bu insanlık dramına seyirci kalanlar, aslında zamanın, tarihin utangaçlığı içerisinde yaşıyorlar. O işbirlikçileri ve maddeden başka gözleri hiçbir şeyi görmeyen insanlar buradan sesleniyoruz; İnsanlık ölmedi, çünkü müslümanlar var. Müslümanlar kardeştir. İdlib'de yaşayan kardeşlerimize selam olsun. Cenabı Hak, yardımcıları olsun. Biz de bu 'İnsanlık Ölmedi' sloganıyla o işbirlikçilere sesleniyoruz. Çünkü tarih boyunca coğrafyamızda birlikte yaşadığımız bu insanlar, aslında dünyaya da iyi bir mesaj veriyor. Şu anda korona virüsü diye bir şey var. Aslında birçok mikroflar var ama görünmüyor. İnsanlar ibret almıyor. Çünkü o çadırlarda yaşanan insanlık dramı içerisinde yaşanları kimse ne görüyor, ne duyuyor. Tek gördükleri şey maddi ve para. 'Acaba petrol nerede var, ben ülkeleri nasıl sömürürüm' diye düşünüyorlar. Buradan gerek İHH gerek Deniz Feneri Derneği, gerek Rami kuru gıda ve gerekse Mega Center olarak orada yaşayan kardeşlerimiz, Adıyamanlılar Vakfı olarak oradaki kardeşlerimiz için kendi gücümüz kadar şu anda 24 tır yardımı İdlibli kardeşlerimize gönderiyoruz. İnşallah bunun devamı da olacak. Türkiye'nin her yerinden bu yardımlar gidecek. Devletimiz, hükümetimiz zaten destek veriyor. O nedenle inşallah 'İnsanlık ölmedi' diyoruz."

Konuşmanın ardından Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Mahmut Göksu dua okudu.

Duanın ardından un, gıda malzemeleri, giyim eşyası, ayakkabı, battaniye, sünger yatak ve hijyen malzemelerinin bulunduğu tırlar yola çıktı.

Tonlarca malzemeyi taşıyan 24 tır lık yardımın sınırdaki ihtiyaç sahibi mazlumlara ulaştırılmasını ise İHH ve Deniz Feneri Derneği üstlendi. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha