Adıyamanlılar Vakfı’nın Hamamönü semtindeki Ankara Şube binasında gerçekleştirilen toplantıya, Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman eski Milletvekili Şevket Gürsoy,  Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı Hüseyin Sevinçtekin ile Ankara’da bürokrasiden, siyasete, ticaretten akademiye farklı alanlarda görev alan Adıyamanlılar katıldı.

Toplantıda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran, 21-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak Adıyaman günleri için katılımcıları bilgilendirdi.

Tanıtım günlerinin önemine vurgu yapan Duran, “Burada göstereceğimiz başarı Adıyaman'a katma değer olarak geri dönecektir." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise Ankara'da geçirdiği öğrencilik yıllarını anımsatarak o dönemdeki zorluklara dikkat çekti.

Gurbetteki öğrencilere el uzatmanın çok kıymetli bir davranış olduğuna değinen Aydın, "Türkiye'deki bütün gençlere el uzatmamız gerekiyor, geleceğimizi inşa etmede her türlü fedakârlığı yapmalıyız." dedi.

Aydın, tanıtım günlerine ilişkin her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi. 

Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise Tanıtım Günleri için daha fazla destek istedi.

Fırat, "Bugün İstanbul'da tanıtım günleri yapılacaksa Ankara'nın, Adana'nın, İzmir'in, Bursa'nın buraya katkı yapması lazım. Adıyaman'ımıza ne lazımsa onun için daha iyi çalışmamız gerekiyor. Bürokraside, siyasette, iş belirli bir yere gelen Adıyamanlılar ile birlik ve beraberliği sağlayarak Adıyaman'ı en iyi yere taşımalıyız." dedi.

Adıyaman Milletvekili M. Fatih Toprak ise “Tanıtım Günleri”nin önemine vurgu yaparak, Adıyaman'ın tanıtılması için her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Adıyaman eski Milletvekili Şevket Gürsoy da Vakıf çalışmalarını tebrik ederek, Vakıf ile sürekli işbirliği içinde olduklarını dile getirdi. Gürsoy, "Adıyaman için birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, tanıtım günleri için destek istedi. 

“Adıyaman, tarihi ve kültürel değerleriyle âdeta Açıkhava müzesi bir kenttir. “ diyen Sevinçtekin, “İstanbul Yenikapı’da bu yıl 2’incisi düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri’nin amacı Adıyaman’ımızı her yönü ile tanıtmaktır.” diye konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Hamza Taşan ise, tek gayelerinin Adıyaman’ı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı.

Taşan, ”Adıyaman Tanıtım Günlerini düzenlemek, sadece İstanbul'daki vakıfların, derneklerin, federasyonların görevi olmamalıdır. Adıyaman kültürünü, turizmini Türkiye ve Dünya'ya tanıtmak için herkesin elini taşın altına koyması gerekir." şeklinde konuştu.

Toplantıda, Adıyaman Tanıtım Günleri’ne ilişkin süren çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha