Gölbaşı-Adıyaman-18.09.2011-İtalya’nın Lignano Sabbiadoro kentinde yapılan Kick Boks Avrupa Şampiyonasına katılan 57 kiloda Mevlana Altuntaş Avrupa Şampiyonu olduğu bildirildi.

 

Mevlana Altuntaş,  yaptığı açıklamada, yılbaşından itibaren eğitmeni ile disiplinli ve programlı bir çalışma sonucunda hedefinin Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak belirlediğini ifade ederek. bu hedef doğrultusunda 57 kiloda Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

 

Milli Takıma çağrıldığını ifade eden Altuntaş. Ankara ili Elmadağ ilçesinde Milli Takım kampına seçildiğini belirterek, bu kampta da milli takımı kaptanı seçildiğini söyledi.

 

Altuntaş, şunları kaydetti:

 

“Milli takım kafilesiyle Avrupa Şampiyonası için İtalya’nın Lignano Sabbiadoro kentine gittik. Milli takım kaptanı olarak üzerime düşen görevin farkındaydım. Başta Federasyon Başkanım Salım Kayıcı, Hocalarım ve Sporcu arkadaşlarım benden Şampiyonluk bekliyorlardı. Şampiyonaya 34 Ülkeden 1111 Sporcu katıldı. Rakiplerim belirlendiğinde listede Hırvatistan,  Moldova ve iki Rus rakibim vardı. Birinci olmam için mutlaka rakiplerimi ve iki Rus sporcuyu yenmem gerekiyordu. Bu Şampiyonada mutlaka bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı Avrupa ülkelerine dinletmeliydim. Rakiplerimi yenerek şampiyon oldum. Bu dönem içerisinde bizden desteklerini esirgemeyen başta Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan’na  ve hocalarıma şükranlarımı sunarım.”

Editör: Adıyaman Haber