Ülke genelinde yaşanan orman yangınlarına karşı bir araya gelen Adıyamanlı muhtarlar, TEMA Vakıfına fidan bağışında bulunarak, vatandaşlardan kampanyaya destek istediler.

Fidan bağışı sırasında açıklama yapan Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, “Şu son zamanda yaşadığımız felaketler Artvin’de sel felaketleri ve Türkiye’nin 107 tane bölgesinde ağaçlarımız cayır cayır  yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Böyle bir dünya yok böyle bir şey yok. Türkiye cennet vatanımız 1 yılda 4 mevsim yaşadığı tek ülke Türkiye. Cennet gibi yerde yaşıyoruz neyi paylaşamıyoruz, bu ağaçları niye yakıyorsunuz? Milyarlarca can gidiyor. Her bir ağaç bir canlıdır, bir insandan farkı yoktur. Orda yanan bir sürü ağaçlar, böcekler, kaplumbağalar, tavşanlar görünce ciğerimiz parçalanıyor. Yani biz ne yapabiliriz bu ülkemiz kuraklık mı olsun siz neyin peşinizdesiniz kardeşim şu anda tam olarak bilmiyoruz olayı ama devletin takip ettiğini biliyoruz. Kundaklama olayı mı var? Neden yandığını bilmiyoruz ama biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bize seslenişi, Tema vakfının seslenişi ile 30 Temmuz 2021 ile saat 12 itibarı ile başladı kampanya. Biz Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği olarak bütün muhtarlarımız ile beraber ortaklaşa olarak şu an ilk etapta 100 ağaç yani tanesi 13 liradan olduğu için 1300 lira para bağışında bulunduk.100 tane ağacımızı şu an için tema vakfında bağışta bulunduk. Bizim amacımız ilk Muhtarları Derneği olarak bu kampanya ya öncülük yapmak istedik biz. Yani kıyamet kopacak olsa bile elindeki bir ağacı dik diyor bir hadis. Biz muhtarlar olarak yeşilliğe önem veriyoruz en önemli olan bu yeşillik alanlarımız bizim çocuklarımız için bir yeşil alan bırakmak için torunlarımıza, geleceğimize mutlaka daha iyi yeşil alan bırakmak amacı ile bu ağaç kampanyasına biz de destek olduk” dedi.

“Vatandaşlarımızı fidan bağışına davet ediyoruz”

Orman yangınlarına karşı vatandaşları bağış yapmaya davet eden Taş, “ Adıyaman Köy ve Mahalle muhtarları olarak mesleki dayanışma derneği olarak hepimiz Adıyaman’ı Türkiye’de bir ses getirsin diye kampanyaya ilk bağışta bulunan dernek biziz ve bundan sonrası için değil yüz, canımızı feda etmeye hazırız ülkemiz için bir taş ile bir çakıl için kimse kalkıp ta bu ülkeyi ben bugün bu ateşi yatlım bu ormanı yaktım yarın bura yeşillenmeyecek demesin. Siz yakarsınız biz yaparız, siz yakarsınız biz yeşillendiririz ama siz cehennemde cayır cayır yanarsınız bizde o cennete o köşede otururuz rabbimin izniyle inşallah. Lütfen herkes bu Tema Vakfı’nın ağaçlandırma kampanyasına herkes katılsın biz bütün muhtarlar olarak kampanya ya destek veriyoruz. Dolayısıyla Allah Recep Tayip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin, Allah devletimize milletimize zeval vermesin, Allah askerimize polisimize zeval vermesin Allah hainlerinde bu ülkeye zarar verenleri de kahreylesin inşallah. 20 Tane Mahalle muhtarımız ile kişi başı 5 tane olmak üzere toplamda 100 adet bağışta bulunduk” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Adıyaman Haber,

Adıyaman Haberleri,

Adıyaman Son Dakika Haber,

Adıyamanlılar Net

Kaynak: pha