Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde Cumhuriyet Resepsiyonu verdi.

Vali Erin, eşi Gülhan Erin’le birlikte konuklarını salonun girişinde karşıladı. Resepsiyona halkın her kesiminden geniş bir katılım oldu.  
Adıyaman TP Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, eşi Gülhan Erin’le birlikte konuklarını kapıda karşılayarak, tek tek tokalaşıp, bir süre sohbet etti. Bütün masaları gezerek konukları ile yakından ilgilenen Vali Abdullah Erin, bütün katılımcılara teşekkür ederek, bayramlarını kutladı. 
Vali Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin, Resepsiyona katılan Şehit Aileleriyle de ile yakından ilgilendi.    
29 Ekim 1923’te temelleri atılan Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını belirten Vali Abdullah Erin,” Bugün Adıyaman’da önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından farklı olarak, esasında milletin ta kendisinin sahip olduğu, Cumhuriyeti temsil eden gerek il merkezimizdeki gerekse de ilçe ve köylerimizden gelen vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Bayramını taşıdığı anlama uygun olarak hep birlikte kutluyoruz. Bugün Cumhuriyetin ruhuna uygun olarak o kasketli diye tabir edilen köylülerimizde, muhtarlarımızda aramızdalar. Bizler tarihte sayısız devletler kurmuş, sayısız medeniyetleri insanlığa hediye etmiş, çok şerefli, haysiyetli ve onurlu dedelerin ve babaların evlatlarıyız. 93. yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihi, bu milletin o altın harflerle tarihe geçen kurmuş olduğu en şanlı devletlerden bir tanesidir. Ülkemizin birliğin, bütünlüğünü ve bağımsızlığını temsil eden ay yıldızlı al bayrağımız Allah’ın izniyle kıyamete kadar en yüksekte ve en onurlu bir şekilde dalgalanmaya devam edecektir. Bundan hiç şüphe yoktur. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, birbirimizi daha çok anlayarak ve birbirimize daha çok sarılarak inşallah hedeflediğimiz amaca ve vizyona ülkemizi ulaştıracağız. Ülkemiz üzerindeki en son tehdidi net bir şekilde 15 Temmuz gecesi yaşadık. Allah’a şükür milletimiz FETÖ Terör örgütüne karşı asil duruşunu 15 Temmuz gecesi göstererek o hain ve sinsi planlarını bertaraf etti. Cumhuriyetimizi ve bu cennet vatanı bize miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor, bütün Adıyamanlı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”dedi.     
Yapılan konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin, eşi Gülhan Erin ve tüm konuklarla birlikte Cumhuriyetin 93. yıl pastasını kesti.  
Adıyaman TP Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde Adıyaman Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin’in ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve eşi,  İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve eşleri, Siyasi Parti Başkanları ve eşleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askeri personel ve eşleri, Şehit Aileleri ve Gaziler,  Basın Kuruluşu Temsilcileri, İşadamları ve Adıyaman’daki Kanaat önderleri  katıldı.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber