Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psiko-sosyal destek ekipleri depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için ilk andan itibaren bölgede çalışmalarını yürütüyor. 

Hastanelerde ve enkaz alanlarında bulunan depremzedelerle tek tek görüşerek öncelikli ihtiyaçları saptayan ve ilgili kurumlara yönlendiren uzmanlar, psiko-sosyal destek için kurulan çadırlarda da vatandaşların yaşadığı travmayı atlatmaları için hizmet sunuyor. 

Çalışmalar, vatandaşların yaşadıkları travmayla baş etme kapasitelerini güçlendirmek ve en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak amacıyla 7/24 esasına göre sürdürülüyor. 

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik,yaptığı açıklamada, “Başta Elazığ olmak üzere tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."dedi.

Çelik, Elazığ’ın Sivrice İlçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin derinden üzdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi ve Valimiz Sayın Aykut Pekmez beyin talimatları doğrultusunda deprem travmasının atlatılması, normalleşmenin sağlanması ve vatandaşlarımızın gündelik hayata yeniden adapte olabilmelerini sağlamak amacıyla il müdürlüğümüzde kriz masası oluşturarak koordinasyonu sağlayıp hızlı bir şekilde psiko-sosyal müdahale ekiplerimizle olay yerine intikal ettik. Elazığ ve Gerger ilçemiz ile bağlı köylerinde depremden etkilenen kardeşlerimize onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek, ihtiyaçlarını tespit etmek ve travmalarını ortadan kaldırmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elazığ ve çevre illerinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Psiko-sosyal destek ekipleri, ihtiyacı olan kadın, çocuk, yaşlı ve engelliler ile deprem korkusunu ve yakınlarıyla irtibat kuramayan vatandaşları dinleyerek onlara yalnız olmadıklarını tüm Türkiye'nin her an yanlarında olduğunu hatırlatıyorlar."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha