Valilik bahçesinde nöbete devam eden vatandaşlar, bir yandan kortej oluşturarak Türk Bayraklarıyla şehir turu attı. Vatandaşların bir kısmı da valilik bahçesi ve çevresinde yol kenarında oturarak nöbetini sürdürdü.

Vatandaş Ramazan Doğan, “Allaha şükürler olsun ki. Türk milleti birlik ve beraber oldu. Bugünlere kadar birlikteliğimiz devam ediyor. Bu birlik beraberlik dünyada yok. Allaha şükürler olsun. Biz Türk’üz, birlik, beraberlik devam edecek. Ölünceye kadar ben Türk’üm, bayrağımızı sancağımızı sonuna kadar koruyacağım. Böyle birlik beraberlik görülmedi dünyada, Allah’a şükürler olsun bugünlere kadar Türk Milleti ayıktı. Birbirine destek oldu. O hainleri ayağımızın altına aldık. Çocuğundan, yaşlısına kadar eline sopa, değnek alan herkes bir oldu” dedi.

Vatandaşlardan Abuzer Tunay ise, “Rabbim o günleri o necip millete bir daha yaşatmasın. Milletimizin tekrardan küllerinden dirilişini hissediyoruz. Rabbim ülkemizin birlik, dirliğini bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin inşallah. Adeta bir bayram havasında kutluyoruz. Bu ülkenin en zor zamanda neler yapacağını gördük” diye konuştu.

Vatandaşlardan İrfan Demir, “ O darbe akşamı Reisimiz sokağa çıkın dedi. Ben de çocuklarımla beraber sokağa çıktım. O zalimlere karşı durduk. Biz Müslümanız kimse bizle baş edemez. Çocuklarıma devlet dedi mi, Türk Bayrağı dedi mi ölürler. Biz öyle Türk Vatandaşız” açıklamasını yaptı.

Vatandaşlardan Asiye Yakıcı, “o gün çok korktum. O günler bir daha yaşanmasın, bir daha olmasın inşallah. Bizim çocuklar o gün dışarı çıkmıştı. Şehitlerimize Allahtan Rahmet dilerim” dedi.

Vatandaşlardan Gülperi Karakeçi, “Allah vatanımızı böldürmesin. Allah Vatanımıza, milletimize güç kuvvet versin. Milletimiz her zaman birlik ve beraberdir, her zaman da böyle bir olacağız”dedi.

Vatandaşlardan Mahmut Polat ise, “15 Temmuz milletçe ülkemizi kurtardık. Hainlere kalmadı. Bu milletimizin birlik ve beraberliği ile ülkemizi kimse bölemez.” açıklaması yaptı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha