Adıyaman Valiliği, 2020 yılında toplantı alanları, gösteri yürüyüşü yapılacak, afiş ve pankart asılacak alanları belirledi.

Valilik açıklamasında, il merkezinde 2020 yılı içerisinde yapılacak olan açık hava toplantı alanları, ilk toplanma yerleri ile yürüyüş güzergahları, ekte bulunan asıl ve alternatif miting alanı yürüyüş güzergahı niteliği taşıyan toplantı alanları, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesi ile bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi gereğince belirlenmiş olup söz konusu alanlarla ilgili bilgiler aşağıda çıkarılmıştır." denildi.

Toplanma yeri olarak 2663. 1 129. 2662. ve 2645. sokakların Haydarefendi Caddesi ile birleştiği kavşağın belirlendiği açıklamada, yürüyüş güzergahı toplanma alanından Haydarefendi Caddesini takiben miting alanı. Miting alanın ise Mimar Sinan Mahallesi 1119, 1120, 2606 sokakların Arzum Kent Caddesi ile Haydar Efendi Caddesinin kesiştiği kavşak şeklinde belirlendi.

 Afiş ve pankart asma yerlerin de miting alanı çevresinde bulunan billboardlar boşluklar ve resmi kurum binaları haricinde ilgililerinden izin alınan yerler olduğu, dağılma yerlerinin ise, Mimar Sinan Mahallesi 1119, 1120, 2606 sokaklar, Arzum Kent Caddesi ile Haydar Efendi Caddesi şeklinde yer verildi.

-ALTERNATİF TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ ALANI

Alternatif toplanma yerini ise  546. ve 547. sokakların ile Sakarya Caddesinin kesiştiği yer olarak belirlendiği belirtilerek, yürüyüş güzergahı toplanma alanından Sakarya Caddesini takiben miting alanına kadar olan bölge. Miting alanın da Turgut Reis Mahallesi 101, 103, 117 sokakların Saitağa Caddesi ile Sakarya Caddesinin kesiştiği kavşak şeklinde belirlendi.

Afiş ve Pankart asma yerlerinin de miting alanı çevresinde bulunan bilbordlar, boşluklar ve resmi kurum binaları haricinde ilgililerinden izin alınan yerler. Dağılma yerleri,Turgut Reis Mahallesi 101, 103, 117 sokaklar, Saitağa Caddesi ile Sakarya Caddesi olarak yer verildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha