Toplantıya, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın'ın katıldı.

Adıyaman’ın güncel mevzularının ele alındığı toplantıda, organize sanayi alanı ile mermer organize sanayi alanı, sulama projeleri, kuzey ve güney çevre yolları, turizm projeleri, yollar, trafik yoğunluğu, aile yapısı, uyuşturucu ile mücadele, yeni hastane, köprülü kavşak projeleri, millet bahçesi, kültür merkezi, konuları ele alındı.

-BELEDİYE BAŞKANI KILINÇ: "KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN HER ŞEY HAZIR SADECE İHALEYİ BEKLİYORUZ"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, burada yaptığı konuşmasında, Sıratut camisi ile ilgili imarla ilgili bir problem olduğunu belirterek, "Arkadaşlar çalışıyorlar. Onun haricinde diğer camiler ile ilgilide şuan bize gelen bir şey yok ama imarla ilgili bir sıkıntı olursa elimizden geleni yapacağız. Kültür merkezi için herşey hazır sadece ihaleyi bekliyoruz, ihaleyi de bekletmemizin sebebi de şu; kültür merkeziyle ilgili maliyet yüksek. Yaklaşık 45 trilyon kadar bir maliyeti var, kültür bakanlığı bunun yarısını biz karşılayacağız dediler ve protokol imzaladık, diğer yarısını da iller bankasından biz kredi alacağız fakat kredinin faizi biraz yüksek, o yüzden de biraz bekletiyoruz."dedi.

Trafik yoğunluğuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarına değinen Kılıç, "Özellikle merkez trafiğini kontrol etme noktasında biz bir yerde bir açık otopark yeri ayarladık. 3 ay ile 5 ay sürecek orası ama bugün tekrar konuştuk, Sayın Valimizle de paylaştık, Özellikle hafta sonları, okul bahçelerini otopark olarak kullanabilir miyiz? diye. O şekilde çalışmamız olacak. En azından katlı otopark veya geniş bir alan bulduğumuz zaman açık otopark gibi bir takım girişimlerimiz oluyor."ifadelerini kullandı.

-MİLLETVEKİLİ FIRAT :"ADIYAMAN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise "Öncelikle Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığına seçilen Yasin Barutçu, kardeşimize başarılar diliyorum. Adıyaman sorunlarını burada en iyi bilen STK temsilcilerimiz ile istişare ederek hep birlikte çözüm noktasında Adıyaman için elimizden geleni yapacağız."dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin de, "Adıyaman'ın sorunlarıyla dertlenen siz değerli STK temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Adıyaman sorunların en sağlıklı çözüme ulaşacağı toplantıda güzel yürekli kardeşlerimle bir araya gelmekten mutluluk duydum. Bu güzel kardeşlerimiz ile kentimizin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Yerli otomobil çalışmasında yedek parçaların Adıyaman'da üretilmesi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda başarılı olursak eğer Adıyaman ekonomisine büyük katkısı olacağı düşüncesindeyiz. Böyle güzel insanlarla bir arada olmak ve kenti için kenetlenmek gerçekten gurur verici bir durumdur. Ve Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığına seçilen Adıyaman Sağlık-Sen Şube Başkanı Yasin Barutçu'yu ayrıca tebrik ediyorum."diye konuştu.

- MİLLETVEKİLİ AYDIN:"HEPİMİZİN ORTAK HEDEFLERİ AYNI"

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın da, " öncelikle Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığına seçilen Adıyaman Sağlık-Sen Şube Başkanı Yasin Barutçu'yu tebrik ederim. Hakikaten Türkiye için dertlenen, Adıyaman için dertlenen, belli bir düşünceye taşıyan ortak paydada bir araya gelen çok değerli siz sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri olarak bir aradayız. Hepimizin bu ülke için bu şehir için mutlaka söyleyeceği sözler var, Türkiye’nin gidişatını ve bizlerde çok yakından takip ediyoruz ve bu Türkiye içerisinde de Adıyaman ne konumda, ne yapabiliriz?, geleceğe doğru nasıl bir yol alabiliriz? hepimizin ortak hedefleri aslında bu anlamda bir araya gelmiş ve son derecede de önem verdiğimiz bir heyet bu dolayısıyla bugün diliyorum ve umuyorum çok güzel bir değerlendirme olacak."dedi.

-STK BAŞKANI BARUTÇU: "STK BAŞKANLARIMIZLA ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ"

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Yasin Barutçu ise,"Bugün toplantımızda Adıyaman'ın sorunlarını ele alıyoruz. Kısaca ifade etmek gerekirse konu başlıklarımız, organize sanayi alanı ile mermer organize sanayi alanı, sulama projeleri, kuzey ve güney çevre yolları, turizm projeleri, yollar, trafik yoğunluğu, aile yapısı, uyuşturucu ile mücadele, yeni hastane, köprülü kavşak projeleri, millet bahçesi, kültür merkezi, çalışmalarını AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın beyin öncülüğünde değerlendirdik. İnşallah bundan sonraki süreçlerde ise hem kentimizin kalkınması, hemde gençlerimize güzel yarınlar bırakmak için STK Başkanlarımızla ile birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah. Oldukça verimli geçen toplantımıza katılım gösteren misafirlerimize ve STK Başkanlarımıza teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim."ifadelerini kullandı

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha