İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerdeki resmi ve özel okullardaki öğrenciler Satranç Turnuvasına katıldı.

İki gün sürecek olan satranç turnuvasına 342 öğrenci başvurdu. 4 kategoride gerçekleşecek turnuva da 11 hakem görev yapıyor.

Düzenlenen yarışmanın açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kazım Çoban ve Mehmet Altındal, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal, Satranç Turnuvası'nın açılışında yaptığı konuşmasında gelişen dünya ile beraber 21. yüzyılın getirdiği becerileri öğrencilerimize kazandırmak, onların zekâ gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleriyle tanışmalarını sağlamak, eğlenceli vakit geçirirken farklı düşünme biçimleriyle tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak gerektiğini ifade etti.

Altındal, proje kapsamında öğrencilere akıl ve zeka oyunları öğretmek, onlara akranlarıyla beraber vakit geçirmelerini, sosyalleşmelerini sağlanması amaçlandığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Çocuklar oyun yoluyla hayatı deneyimleme fırsatı yakalarlar. Bizler oyun ortamında izlediğimiz çocukları daha yakından tanıma fırsatı yakalarız. Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü olarak EDEB Zeka Küpü Projesi kapsamında gerçekleşecek olan Satranç Turnuvası merkez ve tüm ilçelerdeki resmi ve özel okullardaki öğrencileri yer almaktadır. Satranç Turnuvasına 342 öğrencimiz katılım sağlamak için başvurmuştur.  Satranç turnuvasının gerçekleşmesinde organizatörlük görevi üstlenen Simya Kolejine ve değerli müdürü Sayın Mehmet Akif İzci beyefendiye teşekkür ederim. Ayrıca Satranç Turnuvası'nın gerçekleşmesinde satranç takımlarını veren Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ve işlerinden zaman ayırarak bu etkinliğin gerçekleşmesi için gönüllü olarak katkı sağlayan değerli hakemlerimize çok teşekkür ediyorum.  Son olarak bu etkinliğin her aşamasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha