İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yayımladığı genelge doğrultusunda, otobüslerde yüzde 50'yi geçmeyecek şekilde yolcu taşınması genelgesinde Adıyaman'da bulunan otobüs firmaları seferlerini durdurma kararı aldı.

Toplu taşımacılar olarak kendilerine düşen görev seferleri durdurmak olduğunu belirten firma yetkilisi Recep Dinç, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Şimdi bizim normal seferleri iptal etmemiz veya bazı vatandaşların biz burayı kapatalım burayı açalım biz halkımıza zarar veriyoruz. Halkımıza zarar vermeyecek olursak halkımızın şuanda yapabileceği tek bir şey sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi lazım. 14 gün ise bunu 21 güne çekeceğiz vatandaş kendi evinde oturacak kendine yönelik birşeyler yapmak zorunda kalır. O zaman biz can güvenliğimiz yüzde 80'de olsa yüzde 90'da olsa almış oluruz. Ama şuanda alamayacağımız şeyler nedir vatandaşlarımız özellikle Güneydoğu olarak belirteyim adam bugün çalışmadığı zaman yarın ne yiyeceğini hesabını düşünen insan normalde evet bize deniliyor çıkmayın dediklerinde arkadaşların çıkmama gibi imkanı yok. Çaycısı olsun, fırıncısı olsun, kahvehanesi olsun normal market  günü birlik çalışan vatandaşlarımız olsun işveren insanlar olsun normal olarak hangisi kepenk indirebilecek güçteyse normal olarak vatandaşa izah etsinler böyle bir izah yok."

Dinç, seferleri halkın sağlığı için iptal ettiklerini belirterek, Bize düşen görev nedir toplu taşımacılık yaptığımız için toplumda bir birine bulaştırmamaları için imkanlar el vermediğinden dolayı biz seferleri iptal etmek zorunda kaldık. Bunda başka art niyetimi herhan gibi birşeyimiz yok ama bunu normal olarak yaparken biz bunu halkın sağlığı için yaptık, kendi sağlığımız için yaptık bizden başkasına bulaşmasın, bizden başkası mağdur kalmasın diye biz bunu bu şekilde yapmak istedik. Ama üst yetkiler bu sesi duyuyorsa bunun en idial yolu kimsenin bir birine görünmemesi için ama ben İstanbul'dan bir vatandaş bindiriyorum kendi halkımı cezalandırmış oluyorum oradaki hastalıkları buraya getirmiş oluyorum 81 ile dağıtacağım dağıtmaktansa en güzel çare burayı kapatmak kapatmak çaremimdir değildir. Çarşıda bütün vatandaşlar geziyor çünkü yasak diye bir şey yok gönülle bırakmış hastalıkla gönülle bakmaz. Allah bütün vatandaşın yar ve yardımcısı olsun."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha