2013-2014 eğitim öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenle başladı. Adıyaman’da öğrenciler ders başı yaptı.  
İlköğretim Haftası açılışı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayarak, merkez Altınşehir İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törenle devam etti.
Adıyaman Merkez Altınşehir İlk ve Ortaokulunda düzenlenen ilköğretim haftasının açılış törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekili M. Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İl jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, bazı kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu. Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibi ile Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi yapıldı.
 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Adıyaman’a hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile sözlerine başlayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “içinde bulunduğumuz çağın ilim ve teknoloji çağı olduğunu, ilim ve teknolojiyi araştıracak, bulacak ve yükseltecek yolun da eğitim ve öğretimden geçtiğini belirterek, “Geleceğe umutla, güvenle bakabilmek Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak ancak çağdaş eğitimi benimsemekle mümkündür. Zira eğitim her alandaki kalkınmanın temel unsurudur”dedi.           
İlköğretim Haftası münasebetiyle düzenlenen törende öğrencilere de seslenen Vali Mahmut Demirtaş, “Uzun süren bir tatil döneminden sonra yeniden okula dönüyorsunuz. Bazılarınız da ilk defa bu yıl okulla tanıştı. Hiç hatırınızdan çıkarmayın ki biz sizleri çok önemsiyor ve çok seviyoruz. Bütün Millî Eğitim Teşkilatının, bütün Adıyaman’ın hatta bütün Türkiye’nin bugün sizin için seferber olduğunun farkındasınız. Çünkü sizler yarınların meyveli ağaçları olacak fidanlarısınız. Bu ilgiye, sevgiye ve size verilen bunca önemi, sizler çok iyi öğrenciler ve çok iyi bireyler haline gelerek karşılık verebilirsiniz. Gül bahçemizin gonca gülleri olan, siz öğrencilerimizin bir kez daha yeni öğretim yılınızı kutluyorum.
İstikbal ufkunda beklenen, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenin öğretmenlerimizin elinde olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, “öğretmenlere de seslenerek; şunu unutmayalım ki öğrencilerine sevgiyle yaklaşmayan öğretmen soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demiri ne kadar döverseniz dövün şekle sokamazsınız. Öyleyse öğrencilere şefkat ve merhametle yaklaşınız. Hammaddesi çocuklarımız olan genç beyinleri, sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle yoğurup, itina ile yetiştirmek ve iyi bir vatandaş yapmakta öğretmenin en büyük zaferidir”dedi.
Konuşmasında son olarak öğrenci velilerine de seslenen Vali Mahmut Demirtaş,“sizlerde çocuklarınızın beklenen başarıyı elde edebilmelerinde en az kendileri ve öğretmenleri kadar yetki, sorumluluk ve bir bu kadar da anlayış sahibisiniz. Çünkü onların bilinmeyenlerini dahi bilen sizsiniz. Çocuklarınız hakkında birikimlerinizi öğretmen ve idarecilerle paylaşınız. Onları okula teslim etmek yetmez. Onları izlemek. Onları her konuda destek olmak ebeveyn olarak bizim görevimizdir. Lütfen bizimle yakın temasta olun ve işbirliği yapın. En iyiye ve güzele ancak bu yolla ulaşabiliriz diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmalardan sonra Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki il protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.  
Editör: Adıyaman Haber