GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz son yıllarda Akdeniz'de yaşanan gerilim ve stratejik adımların Kıbrıs’ın önemini daha da artırdığına vurgu yapan bir basın açıklaması yayınladı.

Kıymaz, açıklamasında, Adıyaman'da üyelerimizi gazetecileri, halkı bilgilendirmek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Mukavamet Teşkilatı Başkanı Yılmaz Bora, cemiyetin davetlisi olarak Adıyaman'da 'Kıbrıs ve Kıbrıs Davası' başlıklı konferans vereceğini kaydetti.

Kıymaz, "Yüzlerce yıl Osmanlı egemenliğinde kalan, en son 1974 Barış Harekâtıyla kanlarımızı sebil ederek Türk toplumunu Rum katliamından kurtardık. Türk toplumu 1983 yılında yaptıkları referandumla devlet olmaya karar verdiler. Bugün bölünmüş bir Kıbrıs önümüzde ve BM yarım asırdır bu konu görüşülüyor. Kıbrıs davası nedir? ne durumdadır? Akdeniz'de neler oluyor? sorularına cevap aranacağı bu konferansa duyarlı vatandaşlarımızı bekliyoruz."dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Merkezinin organizesinde yapılacak konferans 27 Aralık Cuma günü saat:14.00’te Atatürk Caddesi'nde bulunan Adıyaman Esnaf  Kefalet ve Kredi Kooperatifi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha