Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 8 araç ve 10 personelle il genelinde sürdürdüğü haşereyle mücadele çalışmalarına hız verdi.

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler 2016 yılı ilaçlama sezonuna, haşereyle mücadelenin en önemli evresi olan Mart ayının ortasındaki larva döneminde başladı. O tarihten bu yana su birikintileri, kuyular, bataklıklar ve inşaat alanları gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren yetkililer, havaların ısınmasıyla araçlarla il merkezinde sokak sokak gezerek ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini ve bu şekilde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı önlem almaya çalıştıklarını söyledi.

8 araç ve 10 personelle yapılan ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere 2016 yılı ilaçlama sezonuna henüz lavra dönemiolan Mart ayında başlamıştık. 17 Mayıs tarihinden bu yana da ergin mücadelesini sürdürüyoruz. Havalar pek ısınmadan önce il merkezindeki su birikintileri, kuyular, bataklıklar ve inşaat alanları gibi yerlerde ilaçlama yaptık. Çünkü bu alanlar haşerelerin üreyip çoğalması için çok müsait yerler. Her gün saat 18.00 ila gece yarısı 00.00 saatleri arasında sürdürdüğümüzü ilaçlama çalışmalarımız sezon sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlarımızdan, yerleşim yerlerine yakın ve ekibimiz tarafından görülemeyecek yerlerde olan durgun sular, havuzlar, fosseptikler, uzun süre kap içerisinde kalan sular, kapalı alandaki bodrum, inşaat temelleri, çukurlar gibi su birikintilerini gerek belediyemizin Beyaz Masa birimine, gerekse 153 numaralı ihbar hattına bildirmelerini istiyoruz.”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber