Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği tarafından 'Erbain Günü' etkinlikleri kapsamında Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin şehit edilişinin anısına lokma dağıtıldı.

Adıyaman Demokrasi Parkında düzenlenen Erbain Etkinliğine vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlar evlerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri programdan sorumlu olan görevlilere dağıtmaları için teslim ettiler.

Dağıtılan lokmalardan almak için vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturarak sırada bekledi.

Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Alagöz, etkinlikte yaptığı konuşmasında, herhangi bir mezhep veya meşrep farkı olmadan Hazreti Hüseyin’in sevdasını yüreğinde taşıyan tüm insanların ortak günü olduğunu dile getirdi.

Alagöz, şunları kaydetti:

"Biz burada kendi toplumumuzda nasıl sevdiklerimizin kırkını yapıyorsak, Hz. Hüseyin’in de kırkını yapalım, ve onun hayratında bulunalım. Allaha hamdolsun ki, bu sefer 3 yıldır, 3. defa burada Hz. Hüseyin’in lokmasını yapıyoruz, imam Hüseyin’e gönül verenler Hz. Peygambere sevgisi olanlar, ehlibeytin sevgisinde bağrında taşıyanlar, evlerinde yemek yapıyorlar, kurban kesiyorlar ve getirip burada  İmam Hüseyin in kırkını hep birlikte yapıyoruz. Gönül arzu ediyor ki bütün canlar Hz. Peygambere olan hürmetinden, ehlibeyte olan sevgisinden, muhabbetinden, hürmetinden, dolayı bu tür hayır işlerde bizimle birlikte olsunlar ve onlarda imam hüseyin’ in kırkında ikram etsinler, lokma dağıtsınlar. Hak zahmet çekenlerin, emek verenlerin, lokma pişirenlerin lokmalarını kabul eylesin ve İmam Hüseyin’in Şefayetine nayil eylesin inşallah."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha