Ulucami'de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı ve İmam Hatip Ortaokulları arası ' Genç Bilaller Bölge Ezan Okuma Yarışması' Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Tunceli, Gaziantep, Elazığ ve Kahramanmaraş'tan toplam 10 müezzin katıldı.
Düzenlenen programa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Gaffari İzci, müezzinler ve vatandaşlar katıldı.
'Genç Bilaller Bölge Ezan Okuma Yarışması'a katılan 8 ilden 10 müezzinler kıyasıya yarıştılar. Yarışma sonunda jüri tarafından değerlendirilirken Kahramanmaraş'tan Mehmet Ali Sarıtürk, 1'incili elde etti. Birinci olan Sarıtürk, altın ile ödüllendirilirken diğer katılan yarışmacılara ise çeşitli hediyeler verildi.
Program sonunda açıklamada bulunan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Gaffari İzci,"Bu yarışmaya şuanda 10 ilimiz katılmış bulunmakta ve bu yarışmadan derece giren bölge 1’incisi olan okulumuz Türkiye finallerine katılacak. Türkiye derecesi olan Türkiye birincisi okulumuz sonuç olarak ortaya çıkacaktır. Bu konuda misafirlerimize ilimizi ziyaret eden bütün katılımcı okullara müdürlerime öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu ezan okuma bütün Dünya’da her zaman olduğu gibi en iyi çağrı, en iyi ulusal ve kürsel ölçekli en iyi mesaj olarak algılanır."dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha