Düzenlenen yarışmaya İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Fatma Tuğba Utlu, Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Destek Hizmetleri Başkanı Osman Aydın ve sürücüler katıldı.

Yarışmada ambulans şoförleri, sıkışmalı trafik kazası  ve slalom gibi çeşitli parkurlarda en iyi süreyi alarak birinci olmak için ter döktü.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz; sağlık hizmetlerinin 25. Kuruluş yıl dönümü sebebi ile sağlık müdürlüğü olarak,ambulans sürüş yarışması düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Komuta merkezine vaka bildirilmesine ardından en yakın ekibin olay yerine müdahalesi ve ulaşması ve olaya ilk müdahalesinin en uygun ve hızlı şekilde yapılmasını konu edilen bir prova üzerine yarışma düzenlendi. 4 ekibimiz kendi aralarında kıyasıya yarıştırlar.Bu yarışmanın düzenlenmesinde, emeği geçen sağlık hizmetleri başkanlığımıza, ve 112 başhekimliğimize teşekkür ediyorum.Tabi burada önemli olan ambulansın olay yerine hatasız ve en hızlı şekilde ulaşması herhangi bir kazaya meal vermeden, kazaya karışmadan ulaştığı vakayada en doğruyu hızlı şekilde ulaştırmasıyla  ilgili bir kurguydu.Arkadaşlarımız gerçekten güzel bir yarışma çıkardılar.Emeklerinden dolayı teşekkür ederiz."

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Fatma Tuğba Utlu ise 112 Acil Servis ekipleri olarak ASTE All Star’ yarışması düzenlediklediklerini kaydetti.

Utlu, "Bu yarışmada dikkat ettiğimiz vakaya en hızlı çıkış yapan en hızlı ulaşan ve en doğru müdahaleyi yapan ekipti. Ekiplerimiz arasında kıyasıya bir yarışma ve centilmence geçti.Bizlerin vatandaşlarımızdan istediğimiz, ambulanslarımıza yol verelim o siren sesi ambulansın sesi değil aslında yaşamın sesi hayata yol veriyoruz. Bir gün belki hepimiz o ambulansın içerisinde olabiliriz ve hiç kimsenin bir garantisi yok, biraz daha özverili ve duyarlı olursa güzel olur."dedi.

Dereceye giren 4 acil servis ekibine,  yetkililer tarafından kupa verildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha