Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanlığı binasında düzenlenen törende mesleklerinde başarılı olan ahlaklı ve dürüst çalışan 400 esnafa başarı belgesi takdim edildi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, “Adıyaman halkı birbiriyle bir olmayı, birlikte yaşamayı özümsemiş nadide yerlerden bir yerdir. Böyle halka hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ahilik kültürünü yaşatan ve mesleğinde başarılı olan esnaf ve sanatkarlarımıza bu belgelerin verilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bu belgeleri hak eden tüm esnaf ve sanatkarımıza başarılar dilerim” dedi.

Adıyaman Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanı Mustafa Salman ise “Ahi Evran’ın çağdaş yaşam şartlarına uygun törelerini yaşatmak, iş ahlakını yerleştirmek ve kooperatifimiz aracılığıyla esnafların kullanmış olduğu kredilerle istihdamı sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Adıyaman esnafının gelişmesine ve ülke ekonomisine yapmış olduğumuz hizmetlerle birlikte Ahilik kültürüne katkı sağlayarak insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkeleri, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere sağladığınız katkıdan dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha