Sunuculuğunu Okul Rehber Öğretmeni Bedir Yaman’ın yaptığı program, Okul öğrencilerinden Hafız Ahmet'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

15 Temmuz günü yaşananların sahnelendiği sinevizyon gösterimiyle birlikte, öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışması dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Daru'l Erkam Kur'an Kursu öğreticisi Hüseyin Kandemir tarafından okunan selanın ardından Okul Müdürü Yakup Doğan, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Doğan, “Bir hatimle başladığımız 15 Temmuz hatim programımızda bugün 251 şehidimiz için 251 hatim okuduk. Rabbim okuyan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Okul olarak son 3 yıl içerisinde 80 çocuğumuzun hafız olmasına vesile olduk. İnşallah daha da katlanarak çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte, Darul Erkam Kuran Kursu, Şehit Türkan Tekin Kız Kuran Kursu, Cüleyli Kuran Kursu ve İlimizin imam hatip okulları, Kahta, Besni, Çelikhan Kuran Kursları, İslami ilimler Fakültesi İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Düzce, Tokat, Malatya, Sivas, Kastamonu ve birçok ilden katılan imam hatip okulları öğrencileri, 15 Temmuz 2016 yılındaki kalkışmada darbeciler tarafından şehit edilen 251 can için 251 hatim duası okundu.

İl Müftü Yardımcısı Salih Eren hatim duasıyla sona eren etkinliğe, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Salih Eren, Din Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya,  şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha