Pekmez, mesajında, engelli olmanın insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek, "Hem ülkemizde hem de Birleşmiş Milletlere üye ülkeler de 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası ilan edilmiştir."dedi.

-"ENGELLİ OLMAK KADERSE, ENGELLERİ YIKMAK DA AZİMDİR"

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğuna işaret eden Pekmez, şunları kaydetti:

"Devletimiz ve hükümetimiz, sosyal devlet olmanın vermiş olduğu sorumluluğun bir gereği olarak engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla; eğitim imkanları, evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan ve iş bulamayan engellilere aylık bağlanması ve istihdam olanakları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz. Unutulmamalıdır ki engelli olmak kaderse, engelleri yıkmak da azimdir. Bu hafta münasebetiyle toplumun her kesimindeki bireylerin engelli vatandaşlarımıza destek olmalarını bekliyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha