Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, rektör danışmanları, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve idari çalışanlar vatandaşlarla birlikte nöbet tuttu.

İl protokolü ve Adıyamanlıların geniş katılımıyla Mimar Sinan Parkı önünden Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde “Demokrasi Yürüyüşü” ile başlayan etkinlik, Hükümet Meydanında devam etti.

Valilik Meydanındaki etkinliklerde, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetinin akabinde  protokol konuşmaları yapıldı.

Kurulan platformda halkı selamlayan protokol üyeleri, vatandaşlara seslenerek birlik beraberlik mesajları verdiler.

-REKTÖR TURGUT'A BÜYÜK İLGİ

Vatandaşlar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a yoğun ilgi gösterirken, kendisiyle bol bol fotoğraf çektirdi.

Tebrikleri kabul eden Turgut, gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Vatandaşlarımız bugün burada milli iradeye bir kez daha sahip çıktığını göstermiştir.  Bu tip hain girişimlerin halkımız nezdinde hiçbir karşılığının olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. 1071’den bu yana her karışını şehit kanlarıyla suladığımız bu topraklarda ebediyen var olacağız. Cephedeki askerimiz ne ise üniversitedeki hocalarımız da odur. Birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza edeceğiz ve bu milletin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz. Tüm katılımcılara şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen mehteran gösterisi, ilahi dinletisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşmalarıyla devam etti.

Büyük coşkuya sahne olan etkinlik, İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından dua okunması, ikram ve sinevizyon gösteriminin ardından sela okunmasıyla son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha