Toplantıda, seçilen yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar Hüseyin Karatekin, Genel Sekreterliğe Nurullah Pekaş, Muhasip üyeliğe ise Yasin Kutlu, seçildi.

Başkan Hüseyin Karatekin, yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmasında, emlakçılık mesleğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu belirterek, “Ancak emlakçılık günümüzde hak ettiği seviyede değildir. Bunun sebebi ise hala meslek yasamızın tam olarak çıkmamasıdır çıkan yönetmeliklere bazı tedbirler alınmaya çalışılsa da sıkıntılar ve sorunları gidermeye yeterli değildir. Ancak 05.06.2018 tarihli 30442 sayılı resmi gazetede yayımlanan Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği yürürlüğe girerek büyük bir oranda emlakçilik mesleğinin artik her önüne gelen kişilerin yapamayacağı belli ilkelere uyularak yapılacağı sağlanmıştır.”dedi.

Karatekin, insanların güvendikleri kişilerden alış veriş yaptıkları gibi, ilk defa ev,arsa ve benzeri taşımazları alacak vatandaşlarında mesleki yeterlilik belgesi olan emlakçılardan ev,arsa ve benzeri taşınmazları rahatlıkla ve güvenle alabileceklerini ya da satabileceklerini belirtt.

Karsılaşılan olumsuzlukların çözümü noktasında dernek olarak her turlu yardımı yapma hazır olduklarını ifade eden Karatekin, “Emlakçilik yapan veya yeni başlamak isteyen Meslektaşlarımıza Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu olduğundan bu belgeyi muhakkak derneğimiz aracılığıyla almaları için gereken bilgi veya yardımı dernek olarak yapmaya hazırız.”dedi. 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha