Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Adıyaman'ın her konuda olduğu gibi Adıyaman Spor konusunda da sahipsiz memleket olduğunu dile getirdi.

-"KULÜP DÜŞTÜ, BORCU KALDI"

Adıyaman Spor'un Adıyaman için gençlik için tek spor aktivitesi konumunda olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

 "Uzun yıllar süper lige çıkmak için mücadele eden Adıyaman Spor maalesef hedefine ulaşamamış, yanlış yönetimler sonucunda ise hızla alt liglere düşmüştür. Şimdilerde birinci amatör küme liginde mücadele eden Adıyaman Spor Kulübü ligden düştü düşmesine ancak, yıllarca kulüp başkanlıkları yapanlar kulübü istedikleri gibi yönettikleri gibi, oluşan maliye, sigorta ve elektrik borçlarını ise Adıyaman halkını bırakıp gitmişlerdir. Kısacası kulüp düştü, borcu kaldı."

Muhtar Geylani Taş, "Geçmiş yıllara dönük Maliye ve SGK borçları faizleriyle birlikte kulüp yönetiminde etkin olan, olmayan herkesin başına bela oldu. 2013 yılında Adıyaman Spor Kulübünün yönetiminde oluşan boşlukları doldurmak adına kısa süreliğine yönetim kurulunda görev aldım. Bizler yönetimde yer almamıza rağmen ne para gördük, ne hesap sorduk, ne transferlere karıştık, televizyon, iddia ve benzeri gelirlerin hiç birine dokunamadık. Maalesef kulüp sıkıntılı günler yaşadı ve ligden düştü."dedi.

Uzun yıllar peşinden koşarak, üst liglere çıkmasını arzu ettikleri Adıyaman Spor'un amatör lige düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Küme düşme üzüntüsünü yaşarken, Adıyaman Defterdarlığından ve Sosyal Sigortalar Kurumundan yüzlerce kişiye gelen icra yazıları hepimizi şok etmiştir. Yapılan itirazlar, gösterilen tepkiler nedeniyle siyasilerin araya girmesiyle birlikte gönderilen icra yazıları bir müddet öylece kaldı. Aradan bir süre geçtikten sonra icra belasından kurtulduk derken, yüzlerce kişiye yeni icra yazıları gönderildi. Bu olay üç dört kez tekrarlandı. Son seçimler öncesi yine gündemden düşen icra vakası maalesef seçimlerin bitmesinin ardından yeniden gönderilmeye başladı. Ben ilimiz valisine, milletvekillerine, belediye başkanına ve yetkililere soruyorum, bizler takımıza sahip çıkmakla kötülük mü ettik? kulübü kapatıp binlerce gencimizi kahve köşelerine mi gönderseydik?.

-"LİGDEN DÜŞMÜŞ BU TAKIMIN BORÇLARI SİLİNMESİ GEREKİR"

Takımın bu ilde nefes alan herkesin takımı olduğunu ve herkesin sahip çıkması gerektiğine işaret eden Taş, "2012 yılına ait borçlar neden şimdiye kadar bekletildi?. Mevcut başkanlardan neden tahsil edilmedi?. Kulübün iyi kötü bağış, canlı yayın yoluyla televizyon ve iddia gelirleri vardı maliye ve sigorta borçları neden bu gelirlerden kesilmedi, kimler kesilmesine engel oldu?. İcra gönderilen bir kısım arkadaşımız işlerinin kötü gitmesi nedeniyle Adıyaman'da bile yoktur, bazıları ise ebediyete göçüp gitmiş, bu adalet mi, bizler için resmen korku rüyası olan bu icra olayı ne zaman son bulacak?."dedi.

Muhtar Taş, ekonomik anlamda sıkıntı çeken kentin, icrayla muhatap olan arkadaşlarının bu parayı ödemesinin imkansız hale geldiğini vurgulayarak, "Ligden düşmüş bu takımın borçlarının silinmesi gerekir. Veya o dönemlerde elde edilen gelirlerden borçları tahsil etmeyen kurum yetkililerinin sorgulanması gerekir."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha