Astsubay Başçavuş Aydın Özer ile Uzman Çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz, Gökhan Tekerek ve Tuncer Doğan’ın cenazeleri düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi.

Dün öğle saatlerinde operasyon için merkeze bağlı Kuyucak Köyü kırsalına giden zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan bir asker olay yerinde vefat etti. Olay sırasında yaralı askeri sivil araçla hastaneye götürmek isteyen 3 asker ise güvenlik güçlerinin kazaen açtığı ateşle yaralandı. Bölgeden tahliye edilerek hastaneye götürülen yaralı askerler, Astsubay Başçavuş Aydın Özer ile Uzman Çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz, Gökhan Tekerek ve Tuncer Doğan, acil serviste yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit askerler için bugün Adıyaman il Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Nurullah Naci Kalkancı, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Fatih Toprak, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ile şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanındaki şehit yakınları Süleyman Soylu’dan şehitlerin intikamının alınmasını istediklerini söyledi.

 Bakan Soylu ise gerekenin yapılacağını söyledi ve tören boyunca şehit yakınlarının yanında durarak, dua etti.

Şehitlerin öz geçmişi okunduğu törende konuşan Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, derin üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, terörle mücadelenin daha da şiddetlenerek devam edeceğini belirti.

Yapılan konuşmaların ardından şehit astsubay Başçavuş Aydın Özer’in cenazesi toprağa verilmek üzere Gaziantep’in Nizip ilçesine, uzman çavuş Mehmet Kürşat Yılmaz’ın cenazesi Diyarbakır’a, uzman çavuş Oğuzhan Tekerek’in cenazesi Osmaniye’ye, uzman çavuş Tuncer Doğan’ın cenazesi ise Ağrı’ya gönderildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha