Hotel Elvina'da düzenlenen muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen son iftar programına Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Eski Milletvekili Ahmet Doğan, İl Müftüsü Mehmet Taşçi, Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Grigoryos Melki Ürek,  Adıyaman’daki Alevi ve Sünni kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programında Kerbela şehitleri için dua edildi, ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı.

- BİRLİK,BERABERLİK, BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI VERİLDİ

Düzenlenen iftarda Ehl-i beyt inancına göre Muharrem ayında bıçak kullanılmadığı, su içilmediği ve et yenilmediği için bunlar iftar menüsünde yer almadı.

Alevi Kanaat Önderi ve Elvina Otel İşletme Sahibi Hasan Doğan "Malumunuz bugün muharrem ayının son günüdür, ben muharremde fazla konuşamayacağım çünkü, burada sayın müftümüz, sayın dedelerimiz, olduğu sürece onlar benden daha iyi bilir, daha bilgili  konuşurlar, benim konuşmak istediğim şey şu, Adıyaman ili olmak üzere , benim sevdam beraberliktir, kardeşliktir. Bu defalarca ilimde konuk oluyor. Etkinlikler düzenleniyor. Benim tek gayem ülkemi, ilimi, milletimi, birlik ve beraberliği, saygı ve huzurdur. Ben Türkiye sevdalısıyım, ben Cumhuriyet sevdalısıyım, ben Bayrağımın sevdalısıyım. Geldiğiniz için hepinize  teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım."dedi

Gerçekleşen iftarda birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik mesajları verilerek, Adıyaman’daki huzur ikliminin devamı temennisinde bulunuldu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha