Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı'nda ilçe ziraat oda başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve  muhtarlar 'tütün yasası' ile ilgili toplantı düzenlendi.

Adıyaman Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl ve ilçe ziraat odası başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

-"YAŞANAN SIKINTI İLİN EKONOMİSİNİ ÇÖKERTECEK"

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sarmalık kıyılmış tütünlerle ilgili ve tamamıyla yasaklayıcı maddelerin yer aldığı ve bu tasarıda gerek üretiminde gerek taşınmasında ve gerekse pazarlamasında büyük cezai işlemlerin bulunduğu yasakların bir an önce çözülmesini dile getirildi.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren çiftçiler, sarmalık kıyılmış tütünlerdeki bu sıkıntının ilimiz ekonomisini çökerteceğini kaydetti.

-“ADIYAMAN’IN TÜTÜNÜNÜ KALİTELİ MARKA OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"

Kooperatifleşme, bizde kooperatifleşme olsun isteriz. Fakat dürüst ve adaletli bir kooperatifleşme olmasını istediklerini söyleyen köy muhtarları, "Kaç tane kooperatif kurulmuş ama şimdi kulağımıza geliyor tütün yasaklansa da dışarıya götürme işleri durdurulsa biz işte 50 gram tütün 10 liraya alırız. Biz Adıyaman’ın tütününü kaliteli olarak marka olarak görmek istiyoruz. Kaliteli tütün yetiştirmek istiyoruz ve tüketicimize de saf bir tütün göndermek istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Tütün ile ilgili planlananan herhangi bir protesto ve gösteri olmayacağını belirterek, bundan sonra oluşturulan komisyon üzerinden çalışmaların yapılacağı aktarıldı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha