Bu çerçevede Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği ziyaret edilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Dernek Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ile dernek üyesi muhtarların hazır bulunduğu ziyarette Kent Konseyi hakkında bilgiler veren Adıyaman Kent Konseyi Başkan Sinan Temel  daha sonra şunları söyledi:

“Hem merkezi, hem de yerel yönetimin bir parçası olmakla birlikte aynı zamanda da bu yönetimlere karşı, mahalle halkının birer temsilcisi olan muhtarlarımız bu manada çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Adıyaman Kent Konseyi olarak şehrimizin menfaati için ilişkilerimizi daha da güçlendirmek durumundayız. Hepimiz bu şehrin bir enstrümanı, bir sesi isek, birlikte sesimizi daha gür ve adeta bir koro gibi uyumlu çıkarmak zorundayız. Olması gereken budur. Şehrimizde yaşanan ve halkımızın karşı karşıya olduğu sorunları birlikte, ortak akılla daha kolay ve daha kalıcı çözebiliriz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ortak paydamız olan Adıyaman’ın gelişmesi ve daha yaşanabilir olması doğrultusunda çaba sarf etmemiz bizler için bir sorumluluktur. Dernek başkanımız Abdulkadir Geylani Taş ve değerli muhtarlarımıza ziyaretimiz vesilesi ile gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği başkanı Abdulkadir Geylani Taş ise şunları söyledi:

“Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel ve değerli yürütme kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimizin bir çatı kuruluşu ve aynı zamanda kurum ve kuruluşların temsil edildiği bir yapı olan Kent Konseyinin çalışmalarını takdir ediyoruz. Bu memleket hepimizin dolaysıyla birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Adıyaman’ın sorunları karşısında birlikte hareket ettiğimiz takdirde daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bizler gücümüz yettiğince mahallelerimizin ve şehrimizin daha iyi ve güzel olması için gayret ediyoruz. Adıyaman Kent Konseyi ile diyalog ve ilişkilerimiz artarak devam edecektir.”

Ziyarette şehrimizin kangrenleşen yarası olan trafik konusunda değerlendirmeler yapıldı. Bu konuda daha köklü ve kalıcı çözümlere ihtiyaç duyulduğu, bunların da günü birlik değil uzun vadeli düşünülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca vatandaştan alınan doğalgaz ve elektrik depozito miktarlarının yüksekliği ile yaşanan elektrik kesintileri üzerinde durularak bu ve benzer konularda ortak çalışma yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Ziyaret karşılıklı görüşmelerin sürdürülmesi, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Adıyaman Haber