Adıyaman Kent Konseyi gençlerimizde çevre bilincini geliştirmek, yaşadığımız şehre ve onun değerlerine karşı daha duyarlı hale gelmek, bu manada kamuoyuna olumlu mesaj vererek farkındalık oluşturmak amacıyla Adıyaman Hısn-ı Mansur Kalesi’ndeki görüntü kirliliğine yol açan yazıları boyama etkinliği yaptı.

Adıyaman Belediyesi’nin katkıları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı M. Sait Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Kent Konseyi Başkanı H. Sinan Temel, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Adıyaman Anadolu Lisesi, Adıyaman Lisesi ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve idarecileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Belediye Başkan Yardımcı M. Sait Kutlu öğrencilerle tek tek görüşerek gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, toplumda özellikle de gençlerimizde çevre bilincini geliştirmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: “Hızla ve farkında olmadan yaşadığımız şehirde birçok değerle birlikte çevremizi de, kirleterek ve hor kullanarak tükettiğimizin farkına varamıyoruz. Şehrimizin en merkezi ve görünür yerinde bulunan, aynı zamanda her gün çok sayıda insanımızın uğrak yeri olan kalemizin duvarlındaki çirkin yazılar görüntü kirliliğine neden olduğu gibi şehrimizin imajı için de olumsuz etki yapmaktadır. Belediyenin her fırsatta boyayarak kapatmaya çalıştığı bu duvarlar bilinçsiz ve cahil kişilerce sürekli olarak çirkin yazılarla kirletilmektedir. Bu hepimizin sorunudur. Şehre karşı işlenen suçlar konusunda toplum olarak daha duyarlı olmak zorundayız, çünkü bu şehir hepimizin ortak yaşam alanıdır. En iyi temizlik kirletmemektir. Bu etkinlikle buna dikkat çekmek istedik.”

Sinan Temel sözlerine şöyle devam etti: ”Meşhur bir sözdür; bir şehri imar ederken, o şehirde yaşayan gençlerin ihya edilmesini ihmal edersek, ihmal ettiğimiz gençler, imar ettiğimiz şehri imha ederler. Bu manada özellikle gençlerimize şuur kazandırmak zorundayız. Bununla birlikte şehre karşı işlenen suçlarda ilgisiz ve duyarsız kalmamamız gerekiyor. Kirletme, yıpratma, yıkma ve benzeri şehre yönelik işlenen tüm suçlarda gerek toplumsal gerekse de bireysel tepki geliştirmemiz gerekiyor. Gerektiğinde müdahale edebilecek bir aidiyetin olması gerekiyor. Her şey daha güzel bir Adıyaman için anlayışıyla yola çıktık. Bu manada sembolik olarak gerçekleştirdiğimiz bu sosyal sorumluluk çalışmasının bir nebzecik de olsa katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aramızda bulundukları için İl Milli Eğitim Müdürümüz Mete Kızılkaya’ya ve Belediye Başkan Yardımcımız M. Sait Kutlu’ya teşekkür ediyorum. Katkı ve desteklerinden dolayı belediyemize ve iş birliğinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze, olayın esas kahramanları olarak kabul ettiğimiz öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte yanımızda oldukları için okullarımıza ve müdürleri Abdulkerim Işık, Bekir Tunç ve İmam Şimşek başta olmak üzere idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Okullarımızın şehrimize sahip çıkması takdire şayan bir harekettir. Bütün çabamız daha güzel bir Adıyaman içindir.”

Etkinliğe katılan öğrenciler şenlik havası içerisinde boyama işlerini yaparken, böylesi önemli bir faaliyetin içerisinde olduklarından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler getirdiler.

Editör: Adıyaman Haber