Adıyaman Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kent Konseyi 4. Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İki listenin yarıştığı genel kurulda Kent Konseyine Mevcut Başkan Hacı Sinan Temel beyaz liste ile Zeynel Abidin Şenlik ise mavi liste ile yarıştı.

Kent Konseyi 4. Genel kurulda adaylar konuşma yaptı.

Zeynel Abidin Şenlik konuşmasında, Kent Konseyi 'ortaklık' modelinin uygulanmaya çalışıldığı, katılımcılı, demokratik, yönetişim özellikleriyle yerel demokrasiyi güçlendirme aracı özelliği gösteren, İçinde barındırdığı yönetişim yani ortak akıl, ortak yönetim gibi özelliklere sahip mekanizmalar olduğunu kaydetti.

Kent konseylerinin, yerel yönetimleri, halkı ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirip iletişim haline sevk ederek ortak bir yönetim modelini sağlamak olduğunu belirten Şenlik, şunları ifade etti:

"Bu sayede Kent Konseyleri merkezi yönetimin tepeden inme uygulamaları yerine halkın ve sivil toplumun istekleri doğrultusunda ve yerelin katılımıyla yerel yönetimlere öneri ve tavsiyeler ile hizmetler gerçekleştirmektedir. Yaklaşık 20 yıldır ülkemizde il, ilçe bazlı ve bu il ve ilçelerin bir araya getirdiği birlikler aracılığıyla faaliyetlerini yürütmektedir. Ancak ilimizde sorun şudur ki, halkın ve STK'ların kent konseylerine katılım göstermemesi öte yandan yerel yönetimlerin de halkın isteklerine kulak vermekten çok onları sadece yönetmeye çabalamasıdır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen kent konseylerinin ülkemizde olumlu yöndeki örnek ve çabalarını göz ardı etmemek gerekir, bir çok kentimizde önemli projelere imza atan faaliyetlerini aktif bir şekilde yürüten kentine ve yerel yönetimlere önemli bir derecede katkı sağlayan kent konseylerinin ilimizde’ de yeterince aktif bir hale getirilmesi kent konseyinin ilimiz açısından önemli bir bileşen etkili bir sivil insiyatif olduğu farkına varılması ile ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcisi arkadaşlarım mavi oy pusulaları ile kent konseyine adaylığımızı açıklamış bulunmaktayız."

Hacı Sinan Temel ise bu güne kadar yaptıklarından bundan sonra yapacaklarının daha iyisi olacağına tüm kalbiyle beyan ettiğini ifade etti.

Temel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan önce yaptığımız bütün çalışmalarda da bu minvalde gerek STK'larımız ile gerek bireysel görüşmelerimizde yerel ve sivil katılımın önemini özelliklerini vurguladık. Bu salon bizim çalışmamızın göstergesidir, çünkü bizim seçildiğimiz genel kurul çok az sayıda katılım sağlanmıştı, bunun organizasyonunu biz yapmamıştık. Bizden önceki yönetim yapmıştı bu organizasyon bizim ve sizin eseriniz hepinize sonsuz saygılar sunuyorum gerçekten Adıyamanımız için çok güzel bir şey, bu güne kadar yaptığımız çalışmalar noktasına doğru yolda olduğumuzun göstergesidir."

-"SEÇİMLER YENİLENECEK"

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Yönetmelik gereği ilk olarak başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

Seçimde 348 kişi oy kullandı. Seçimlerde 5 oy geçersiz sayılırken, 181 delege beyaz listeye, 162 delege ise mavi listeye oy kullandı.

Genel kurulun ilk turunda üçte iki çoğunluk arandığı için seçimler yenilenecek.

Seçim sonrasında bir araya gelen adaylar, kesin seçim tarihi konusunda önümüzdeki günlerde duyuru yapacaklarını ifade etti.

Her iki adayın birbirini tebrik etmesiyle delegeler dağıldı. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha